EXCLUSIV  La un pas de oprirea pandemiei. Prof dr Emanoil Ceaușu: Avem un ajutor foarte mare: vaccinarea / VIDEO

Vaccin coronavirus / Foto Pexels
Vaccin coronavirus / Foto Pexels

Prof. dr. Emanoil Ceaușu, reputat specialist în Boli Infecțioase, a vorbit, la Academia de Sănătate, despre al treilea val al pandemiei și vaccinarea românilor. 

„Primul lucru pe care îl vedem cu toții e că pandemia continuă. Al doilea lucru e că ne aflăm în al treilea val al pandemiei, val produs de o variantă virală, varianta britanică, mai contagioasă ca virusul inițial și care face ca numărul de îmbolnăviri să fie mai mare, contagiozitatea putându-se produce mult mai ușor. Și, atunci, măsurile care au fost luate de la începutul pandemiei până acum, toate legate de distanțare, de o interacțiune cât mai redusă, trebuie menținute.

Față de prima parte a pandemiei, mai avem un ajutor foarte mare în prezent: vaccinarea. Este o cursă: cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât crește posibilitatea ca pandemia să scadă în intensitate și, la un moment dat, să o oprim. Măsurile personale și colective trebuie menținute, poate cu mai multă vigoare, ținând cont că al treilea val este în plină desfășurare. Până unde va ajunge ca intensitate, cât va dura în timp, rămâne de văzut. Ține foarte mult de noi și de comportamentul nostru", a spus Emanoil Ceaușu la interviurile DCNews și DCMedical.  

„Primele vaccinuri sunt bazate pe ARN Mesager, Pfizer și Moderna, vaccinuri care au o eficacitate foarte ridicată. Toate - și cele care au apărut ulterior - au o calitate extraordinară, în sensul că oferă o protecție foarte mare în ceea ce privește cazurile severe. Chiar dacă, după vaccinare, uneori, se mai poate produce o îmbolnăvire, e o formă ușoară, cel mult medie”, a explicat specialistul. 

Prof dr Emanoil Ceaușu: Adevăruri nespuse despre pandemia COVID-19. Academia de Sănătate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel