Jazz românesc pentru milioane de europeni

cristian-soleanu1
cristian-soleanu1

Luni, 16 mai 2011, ora 20.00, la Sala Izvor a Teatrului Bulandra, Radio România Muzical organizează concertul de jazz „Twin Thoughts”, cu participarea saxofonistului Cristian Soleanu şi formaţiei Dumi Trio. Proiectul este inclus în agenda Uniunii Europene de Radio, ca parte a „Stagiunii Euroradio de Jazz”.

Programul va cuprinde piese aparţinând interpreţilor, într-un stil jazistic contemporan uşor de perceput de către publicul larg. Evenimentul reprezintă un punct de reper pentru iubitorii genului, atât datorită calitaţii interpreţilor, cât şi datorită contextului special pentru care este realizat. Seara va fi prezentată de Daniela Nicolae, realizatoarea emisiunii „Colectia de jazz” de la Radio România Muzical, ea insăşi pianistă de jazz şi unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti specializaţi în acest gen.

Cristian Soleanu este considerat în prezent cel mai bun saxofonist de jazz rezident în România - membru al Big Bandului Radio şi profesor de jazz la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. A colaborat cu nume de prestigiu din jazzul românesc şi internaţional, în proiecte dintre cele mai diverse - concerte, turnee în România şi în străinătate, înregistrări, muzică de film.

Trio Dumi este o formaţie înfiinţată în urmă cu 5 ani, în prezent foarte activă pe scenele din Olanda  şi cu o importantă contribuţie în concerte şi festivaluri din Italia, Statele Unite ale Americii, Germania, Austria, Elveţia.

Departamentul dedicat muzicii clasice şi de jazz este Euroradio, având 17 milioane de ascultători pe zi.  Radio România Muzical va difuza înregistrarea sunt forma unei emisiuni-concert în data de 22 mai, de la ora 18.10, urmând ca evenimentul să poata fi ascultat la nivel european pe data de 27 mai 2011.

Biletele sunt disponibile la casa Teatrului Bulandra şi pe site-ul www.bulandra.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel