Ion Lucian, Mircea Albulescu, Cristina Deleanu, Mircea Diaconu şi Eugen Cristea, despre Crăciunul copilăriei

mos-craciun-alb-negru
mos-craciun-alb-negru

Ion Lucian, Mircea Albulescu, Cristina Deleanu, Mircea Diaconu şi Eugen Cristea au acceptat să povestească cititorilor De Ce News cum erau sărbătorile de iarnă atunci când ei erau copii.

Cozonaci, Moş Crăciun, colinde, jucării şi, în primul rând, zăpadă. Acestea sunt elemente comune în amintirile unora dintre cei mai mari actori ai României, atunci când povestesc despre Crăciunul copilăriei.

mos craciun

Ion Lucian: Mereu mergeam să ne colindăm profesorii. Erau ca un fel de părinţi pentru noi

Atunci când vine vorba de cadourile primite cu ocazia sărbătorilor de iarnă, gândul marelui actor Ion Lucian se îndreaptă, în mod automat, către nopţile de Sfântul Nicolae de când era copil. „Primeam şi de Crăciun cadouri, dar eu am un cult special pentru Sfântul Nicolae. În fiecare an, în timp ce mă rugam la iconiţa Sfântului Nicolae, cineva rugat de părinţii mei intra pe geamul special deschis şi lăsa cadourile. În fiecare an se întâmpla aşa....(citeşte mai departe)

Mircea Albulescu: Într-un an, l-am primit pe Niculae, un ursuleţ de pluş mic de-l poţi tine în palmă. Îl mai am şi acum

Când era copil, Mircea Albulescu era fascinat de Moş Crăciun. „Credeam cu toată fiinţa mea în Moş Crăciun şi, în fiecare an, cel mai mare regret era că nu apucam să-l văd atunci când venea să aducă darurile, mai ales că, de fiecare dată, părinţii îmi spuneau că tocmai ce a plecat“, povesteşte maestrul Mircea Albulescu. Şi pentru a apuca să facă bradul de Crăciun şi să aranjeze cadourile sub brad, părinţii lui Mircea Albulescu apelau la un truc....(citeşte mai departe)

Cristina Deleanu: Mă cheamă Cristina şi sunt născută pe 22 decembrie. Nici nu putea fi o perioadă mai dragă pentru mine decât aceasta

Perioada cea mai dragă din an pentru mare actriţă Cristina Deleanu este perioada Crăciunului. Din motive personale. „Mă cheamă Cristina şi sunt născută pe 22 decembrie. Nici nu ar putea fi o perioadă din an care să îmi fie mai dragă decât aceasta“, spune Cristina Deleanu. Gândindu-se la Crăciunul copilăriei, două imagini îi ies în evidenţă Cristinei Deleanu: zăpada şi bradul de Crăciun....(citeşte mai departe)

Mircea Diaconu, de la „Steaua sus răsare“, la începutul anilor ‘50, la „Libertate pentru studenţi“, în decembrie 1968

Când a început să colinde, Mircea Diaconu nici măcar nu era la şcoală. Şi niciodată nu ieşea la colindat înainte de Ajunul Crăciunului. „Nu era voie să se audă colinde înainte de noaptea de Ajun. Aşa că noi, copii, ne ascundeam şi repetam prin poduri, prin pivniţe, pe unde puteam şi noi ca să nu ne audă nimeni“. La prima ieşire la colindat, copilul Mircea Diaconu l-a concurat chiar pe fratele său mai mare....(citeşte mai departe)

Eugen Cristea crede şi acum în Moş Crăciun

Eugen Cristea crede şi acum în Moş Crăciun. Dacă atunci când era copil numai gândul la Moş Crăciun îi aducea o mare bucurie, de-a lungul anilor Eugen Cristea a ajuns să fie chiar el Moş Crăciun pentru sute de copii. „Cele mai fumoase amintiri ale copilăriei mele din din perioada Crăciunului. Numai gândul la această sărbătoare îmi provoca o mare bucurie. Ştiam că Moş Crăciun nu vine niciodată fără cadouri“, povesteşte Eugen Cristea. Iar zăpada era nelipsită din Crăciunul copilăriei actorului...(citeşte mai departe)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel