Introducere prag abuz serviciu. USR se OPUNE

Uniunea Salvaţi România nu susţine introducerea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, iar, dacă această soluţie legislativă va fi promovată, partidul va milita pentru instituirea unui prag valoric cât mai mic, în niciun caz la valorile vehiculate zilele acestea în spaţiul public de către diferiţi reprezentanţi ai Puterii, a anunţat USR, printr-un comunicat de presă.

"Considerăm că CCR este cea mai importantă instituţie a statului de drept, care garantează supremaţia Constituţiei şi domnia legii. Cu toate că procedura de numire a judecătorilor constituţionali are un caracter politic, misiunea acestora rămâne una tehnico-juridică, deciziile acestora ca membrii CCR având ca unic scop asigurarea democraţiei prin drept şi păstrarea ordinii constituţionale. În acest context, observăm cu surprindere anumite disonanţe între unele decizii şi cel mai recent comunicat de presă al Curţii Constituţionale cu privire la abuzul în serviciu", a declarat deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia juridică din Camera Deputaţilor, potrivit sursei citate. 

USR nu susţine introducerea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, "întrucât stabilirea prejudiciului pentru această faptă penală este de multe ori dificilă". 

"Astfel, pentru ca o faptă să poată fi calificată drept abuz în serviciu, nu este obligatorie producerea unei pagube materiale, fiind suficientă vătămarea drepturilor sau intereselor legitime ale cetăţenilor, care nu poate fi întotdeauna cuantificată în bani. Sperăm ca, odată cu publicarea textului efectiv al deciziei Curţii Constituţionale cu privire la introducerea unui prag valoric pentru infracţiunea de abuz în serviciu, să se lămurească dacă CCR a instituit sau nu obligaţii în sarcina Parlamentului. În acest moment, avem un comunicat de presă care spune acest lucru şi avem o declaraţie a fostului preşedinte CCR Augustin Zegrean, care ne asigură că Curtea Constituţională are doar o radieră şi nu un instrument de scris în faţa textelor de lege. De asemenea, sperăm ca ministrul Tudorel Toader să reziste presiunilor domnului Liviu Dragnea şi să facă un proiect de lege corect", a susţinut Dehelean.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel