Inovație pentru adulții de mâine: lecții integrate în joc

Jucăriile nu mai sunt simple obiecte care captivează copiii și dau timp de respiro părinților. Inovația cere responsabilizare din partea adulților, care își asumă că oferă copiilor nu doar un obiect, ci lecții integrate în joc. Celebra păpușă Lammily, singura jucărie cu proporții realiste ale corpului impune părinților, lecții explicative.

Jocul este modalitatea prin care părintele explică cel mai bine și oferă repere despre lumea înconjurătoare. În același timp, jucăriile sunt acele tool-uri care ajută adulții să susțină mici lecții eficiente, într-un context favorabil înțelegerii și asimilării.

Există părinți care caută să ofere copiilor acele jucării interesante, care implică un joc de concentrare și reușesc să îi țină ocupați cât mai mult timp. Această nouă jucărie, care a ajuns pe piața românească, nu este pentru acești părinți. Din contră, se adresează strict părinților care doresc să își crească fiicele și fii cu repere corecte despre ce înseamnă frumusețea naturală.

Păpușa Lammily, prima păpușă cu dimensiuni realiste

Păpușa Lammily este singura jucărie care constituie un model educativ de urmat pentru fetițe. Aceasta este construită cu proporții realiste ale corpului uman și nu are un make up vulgar. Jucăria reprezintă un concept de păpușă fashion cu care se identifică orice tânără, tocmai prin modalitatea pe care o înfățisează. La polul opus este Barbie, care reprezintă o tânără excentrică, cu gâtul și picioarele mai lungi decât criteriile normale, sâni cu implanturi și operație de micșorare a taliei, care măsoară nu mai mult de 42 de cm.

Studiile susțin că imaginea frumuseții percepută de copii îi afectează odată ce înaintează în vârstă, dorindu-și să semene cu păpușile cu care s-au jucat în copilărie, și pe care le-au perceput drept modele de urmat. 

Conceptul Lammily solicită implicarea părinților datorită kit-ului de semne, care include abțibilduri ce imită ochelarii, acneea, pistruii, alunițele, vânătăile, celulita, semnele de operație, pete de iarbă. Deși unii pot considera nedrepte aceste semne, ele trebuie explicate copiilor, cu accent pe prevenție și tratare. De aceea, părinții trebuie să creeze situații de joc, prin care să ajute copilul să înțeleagă ce înseamnă acele semne, dar mai ales faptul că sunt normale. De asemenea, lecția principală este de a asocia aceste schimbări cu normalitatea și a îndepărta orice tendință de judecată sau discriminare.

În consecință, un copil nu se va simți discriminat pentru că este singurul din grup care poartă ochelari sau s-a născut cu un semn particular. Tinerele vor învăța că schimbările corpului sunt normale și trebuie acceptate, adoptând un stil de viață sănătos, pentru a preveni diverse modificări fizice despre care a învățat într-un mod educativ corespunzător.

"Obiectivul este acela de a schimba percepția despre frumusețe. Într-o lume în care se promovează frumosul fictiv, iată că acest concept care a revoluționat industria păpușilor, vine cu o intenție pertinentă: de a oferi un model de frumusețe naturală.", menționează Cristina Stan, distribuitor oficial al Lammily.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel