Îngrijorător. Cinci alimente surprinzător de bogate în zahăr

zahar-1343055071
zahar-1343055071

Pentru a evita problemele cu kilogramele în plus, nu trebuie să evităm doar consumul de grăsimi, ci și de zahăr. Anumite alimente care par sănătoase conțin cantități uriașe de zahăr care ne pot pune sănătatea în pericol.

Noile studii arată că acest produs este la fel de dăunător precum tutunul din cauza efectelor negative pe care le are asupra corpului omenesc. La nivel mondial a fost demarată o campanie de reducere a consumului de zahăr, prezenţa sa fiind regăsită în surprinzător de multe alimente.

Iaurt

“Fără grăsimi” nu înseamnă şi fără zahăr, mai ales când este vorba de iaurt. Zahărul este folosit pentru aromă, după înlăturarea grăsimii. O porţie de 150g de iaurt poate conţine 20g de zahăr, adică circa 5 linguriţe, jumătate din doza zilnică recomandată pentru femei (la bărbaţi doza este în cantitate dublă).

“Problemele apar pentru că ne dorim mâncăruri fără grăsimi care să aibă gustul celor cu grăsimi”, a spus Dr Sarah Schenker, citat de BBC Mundo.

Pastă de tomate

Un sos de tomate cumpărat de la supermarket poate fi sănătos din anumite puncte de vedere, dat conţine zahăr pentru a i se reduce din aciditate. Circa 150g de sos conţin peste 13g de zahăr.

Salate

Trebuie spus că multe din salatele servite vin asezonate cu sosuri care conţin mult zahăr.

Apă

Nici măcar apa nu este bună… Apa “îmbunătăţită” cu minerale şi vitamine are anumite beneficii, dar are şi zahăr. O sticlă de 500ml conţine până la 15g de zahăr, mai scrie sursa citată.

Pâinea

Nici pâinea nu scapă de acest top negativ. Cantitatea de zahăr regăsită într-o felie de pâine variază poate ajunge până la 3g.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel