ICR: 'Oedipe Redux', opera lui Enescu reimaginată în cheie jazz, la Europalia

Proiectul 'Oedipe Redux', o 're-imaginare' contemporană, în cheie de jazz, a capodoperei enesciene, realizat de artistul român Lucian Ban şi de violonistul american Mat Maneri, va fi interpretat în cadrul Festivalului Internaţional de Arte Europalia, într-un turneu ce cuprinde cinci concerte în Belgia, Franţa, Olanda, în perioada 19 - 29 noiembrie 2019.

Potrivit unui comunicat al ICR, transmis joi AGERPRES, sub diverse titulaturi, proiectul 'Oedipe Redux' va fi prezentat la Centrul Cultural Opderchmelz din Dudelange (Luxemburg) pe 19 noiembrie, la Bimhuis, Amsterdam (Olanda) pe 22 noiembrie, La Briquetterie Schiltigheim (Franţa) pe 23 noiembrie, BOZAR Bruxelles pe 27 noiembrie şi In het Koorenhuis, Haga (Olanda) pe 29 noiembrie.

În cadrul acestui proiect, 'Oedipe' este reinterpretată radical de Mat Maneri, violonist nominalizat la Premiile Grammy, şi de Lucian Ban, celebru pianist român de jazz, alături de alţi şase muzicieni de marcă ai genului: clarinetistul francez Louis Sclavis, interpretul conceptualist de origine austriacă Theo Bleckmann (voce), interpreta şi compozitoarea americană de origine taiwaneză Jen Shyu, reputatul contrabasist şi compozitor John Hebert, coautor împreună cu Lucian Ban al proiectului 'Enesco Re-Imagined', americanii Tom Rainey (percuţie) şi Ralph Alessi (trompetă). Compusă de George Enescu, în perioada 1921 - 1931, 'Oedipe' are patru acte şi un libret în limba franceză semnat de Edmond Fleg, pornind de la tragediile 'Oedip rege' şi 'Oedip la Colonos' scrise de Sofocle.

România prezintă la Europalia peste 250 de evenimente, care vor avea loc în Belgia şi în ţările din jurul ei. Prezenţa României la prestigiosul festival, care se va desfăşura în perioada octombrie 2019 - ianuarie 2020, este asigurată de ICR, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Secretariatul General al Guvernului. Unul dintre cele mai importante festivaluri internaţionale de artă, Europalia este considerat manifestarea culturală de cea mai mare amploare din Belgia. Festivalul este organizat o dată la doi ani, sub patronajul Familiei Regale a Belgiei, în Belgia şi în ţări învecinate - Franţa, Olanda, Luxemburg şi Germania sau Marea Britanie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel