Hunedoara: Cinci lucrări de artă plastică de mari dimensiuni, amplasate pe teritoriul Geoparcului Dinozaurilor

Cinci lucrări de artă plastică de mari dimensiuni realizate de artişti plastici români şi aflate în aer liber constituie noi puncte de atracţie ale Geoparcului Dinozaurilor Ţara Haţegului (GDTH), operele fiind amplasate în comuna Densuş, judeţul Hunedoara, la finalul unei tabere de creaţie.

Potrivit unui comunicat al GDTH, lucrările au fost realizate din piatră, lemn şi lut de şase artişti plastici care au luat parte la tabăra Geopark Land Art FORMAţiuni, ce a avut loc timp de zece zile în comuna Densuş, şi ţin cont de specificul istoric, geologic, natural şi emoţional al locului.

"Evenimentul este singular în peisajul cultural, social şi artistic de astăzi prin asumarea unei legături directe între specificul intervenţiilor land art şi identitatea locului. Teritoriul Geoparcului este una dintre zonele cu cea mai concentrată încărcătură culturală nu doar din ţară, ci din întreg arealul balcanic, unic prin modul în care se suprapun părţi din istoria naturală, geologică, naţională şi locală. Lucrările artistice rezultate completează activităţile culturale şi educaţionale din Geoparc, fiind parte integrantă a identităţii acestuia", se arată într-un comunicat al GDTH remis, marţi, AGERPRES.

Astfel, în apropierea bisericii din Densuş, artistul Dragoş Neagoe, specializat în realizarea de portrete la scară monumentală, a creat lucrarea "Amprenta unui portret regăsit - Deceneu". Având o dimensiune de 4,2 m, aceasta este cea mai mare lucrare de acest fel a artistului şi prima amplasată permanent în exterior.

O interpretare artistică despre modul în care poate fi scrisă istoria unui loc şi despre intervenţia omului în natură este tema lucrării "Coruperea Formelor", realizată de către Delia Călinescu, în timp ce opera "#a24.968teg", ce aparţine artistului Răzvan Neagoe, invită la descoperirea legăturii dintre istorie şi turism în Ţara Haţegului.

O altă lucrare de mari dimensiuni, intitulată "Landmark #1", a fost realizată de Mălina Ionescu şi Andreea Medar, constituindu-se ca un traseu ce reprezintă, deopotrivă, un drum şi un mesaj codat, susţin organizatorii.

Celor cinci artişti li s-a alăturat artistul plastic local Dorin Socaci, care, împreună cu comunitatea din Peşteana, a realizat lucrarea "I Love Peşteana", o introducere în poveştile satului, amplasată la intrarea în localitate dinspre drumul naţional.

Tabăra Geopark Land Art FORMAţiuni a fost organizată la iniţiativa Geoparcului Internaţional UNESCO Ţara Haţegului - Universitatea din Bucureşti, Primăriei şi Consiliului Local Densuş şi a Asociaţiei "Drag de Haţeg", cu susţinerea Grupului de Turism din comuna Densuş şi Muzeului Satului Haţegan Peşteana.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel