Guvernul taie și pensiile de peste o mie de euro. Ce spune Ponta

Premierul Victor Ponta a confirmat, pentru prima oară de când a vorbit despre suprataxarea bugetarilor care câștigă peste o mie de euro, că taxa de 10% se va aplica și pensiilor care depășesc suma menționată. Premierul a precizat că pentru moment suprataxarea stagnează atât timp cât nu există un acord în Coaliție. 

„Am discutat ieri în şedinţa de Guvern şi din taxa aceea de 10% aplicată asupra tuturor, nu asupra celor din aparatul central, ci asupra tuturor care primesc salarii şi pensii de la buget, asta înseamnă şi companiile naţionale cu capital majoritar sau integral de stat, suma pe care o obţineam acoperea ce au pierdut militarii prin recalcularea pensiilor”, a declarat Ponta, potrivit Gândul.

Victor Ponta a atras atenția că numărul pensionarilor care primesc peste o mie de euro pe lună se ridică la aproximativ 6000.  Însă, suprataxarea stagnează până când va exista un acord în Coaliție.

“Nu vor fi impozitate, aşa intenţionam eu. Era vorba de toate veniturile bugetare. Şi pensiile din bugetul de stat, dar acum e foarte clar că neexistând acordul în Coaliţie, cel puţin pentru moment, nu putem”, a declarat primul ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel