Guvern Dăncilă. Lucian Șova, la Transporturi. Cine este

Actualul ministru al Comunicațiilor, Lucian Șova, este propunerea PSD pentru preluarea Ministerului Transporturilor.

Cine este Lucian Şova?

Lucian Şova, în vârstă de 57 de ani, este, în prezent, la al doilea mandat ca deputat. Primul mandat a fost în perioada 2012-2016, când a fost secretar în Comisia pentru transporturi şi infrastructură.

În perioada septembrie 2010 – decembrie 2012 a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Bacău. În acceaşi perioadă a ocupat funcţia de consilier al managerului general în cadrul companiei de transport Cominfortrans, din Bacău, post pe care l-a mai ocupat în perioada august 2005 – februarie 2009.

Timp de un an, din octombrie 2009 până în aceeaşi lună din 2010, Şova a fost consilier personal al ministrului Economiei. Anterior, în perioada martie 2009 – octombrie 2009 a ocupat funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei.

Lucia Şova a fost director general în cadrul Departamentului Transporturi Rutiere din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada ianuarie 2002 – iulie 2005.

Deputatul a fost director general adjunct în cadrul Autorităţii Rutiere din România din Ministerul Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, în perioada mai 2001 – ianuarie 2002.

Anterior, din ianuarie 2001 până în mai 2001 a fost consilier personal al ministrului Transporturilor.

Studii

Inginerul Şova a absolvit Facultatea de Inginerie Mecanică, specialitatea autovehicule rutiere din cadrul Universităţii din Braşov.

În 2006 a absolvit Institutul Naţional pentru Administraţie Bucureşti şi a devenit masterand în managementul calităţii în transporturi rutiere, diplomă primită în cadrul Universităţii din Oradea.

În 2009, Şova a urmat cursul de securitate şi bună guvernanţă din cadrul Universităţii Naţionale de Apărarea Carol I, Colegiul Naţional de Apărare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel