EXCLUSIV  Greșeala din steagul UE afișat în Piața Victoriei

S-au înșelat cei care credeau că protestele din Piața Victoriei se transformă în festival, la care voluntarii se adună ca pentru Guiness Book, în funcție de imaginația publicitarilor: cel mai mare steag din telefoane mobile, cea mai mare iluminație cu lanterna etc. Era păcat ca un demers moral, cu o țintă  bine precizată, să se transforme într-un ritual în sine, la care tinerii frumoși și liberi participă în loc de slujba de duminică (doar vor spitale, nu catedrale). 

Uite că nu s-a întâmplat așa: duminică, organizatorii protestelor ne-organizate au alcătuit steagul UE din cei 2500 de participanți (5000 după alte surse) și 12 steluțe de pânză.

Dacă se invocă intervenția Comisiei Europene în lupta cu corupția din România (MCV să vină să vă ie!) atunci e o greșeală de scenografie. Dacă este un demers pentru egalitate în UE și un protest la adresa aroganței țărilor din primul cerc al deciziei, atunci au nimerit-o!

Căci Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, tocmai ce a spus în clar că vrea o Europă cu două viteze. Adică ar trebui alcătuite din mobile două steaguri, dacă se invocă ajutorul UE în lupta cu Grindeanu și Dragnea: unul pentru cei cu viteza întâi, altul pentru țările cu viteza a doua. 

Cred, totuși, că protestatarii vor ca Europa să rămână fidelă principiului său fondator: fiecare stat cu un vot egal în Uniune. De aceea au și afișat steagul original, cu cele 12 stele, nu varianta lui Juncker (17, un steag; 11 stele, altul).

Chiar ar fi un motiv de unire pentru cele două Românii ale protestelor, această dispută cu euro-scepticul Juncker, într-o țară în care 80% dintre locuitori doresc integrare în UE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel