Surpriză pentru internauți. Ce schimbare majoră a pregătit Google

21 decembrie 2013, Google Doodle. Google marchează sâmbătă, 21 decembrie, solstițiul de iarnă din 2013 , începutul iernii astronomice, prin schimbarea logoului cu un Doodle special care arată cum trebuie să se pregătească oamenii de iarnă.

Surpriză pentru internauții care au accesat sâmbătă dimineața pagina de Google! Aceștia au putut vedea literele care formează cuvântul – G, 0, 0, G, L, E – transformare într-o mănușă încolăcită la care două mâini croșetează cu sârguință. Toți cei care vor să afle mai multe lucruri despre solstițiul de iarnă trebuie să dea click pe noul logo Google.

Solstițiul de iarnă reprezintă începutul iernii astronomice și este unul dintre cele patru mari momente astronomice ale anului, alături de echinocțiul de primăvară și cel de toamnă, dar și de solstițiul de vară.

Momentul solstiţiului de iarnă, respectiv al începutului iernii astronomice, are loc în jurul datei de 21 decembrie. Începând de la această dată, până la 21 iunie, durata zilelor va creşte continuu, iar cea a nopţilor va scădea în mod corespunzător, scrie Mediafax.

Oficial, începând cu ora 19.11, Soarele intră în semnul Capricorn, marcând începutul iernii astronomice. Noaptea de 21 spre 22 decembrie este cea mai lungă din an.

Solstițiul de iarnă, prilej de mare sărbătoare la români

Cuvântul "solstiţiu" provine din latinescul "solstitium" ("sol" - soare, "sistere" - nemişcat). Solstiţiul de iarnă a fost, de-a lungul istoriei, prilej de numeroase sărbători, festivaluri păgâne şi serbări religioase. La romani, el era asociat Saturnaliei, o sărbătoare în onoarea zeului roman Saturn, timp al distracţiior, băuturii în exces şi orgiilor, care se termina cu sacrificii umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel