EXCLUSIV  La La Land şi Moonlight, favorite la Golden Globes

Prima manşă a cursei pentru Oscar s-a încheiat odată cu nominalizările dezvăluite ieri după-amiază la Premiile  Golden Globes, a căror ceremonie va avea loc în 8 ianuarie 2017, avându-l ca gazdă pe actorul  Jimmy Fallon. Produsă de Dick Clark Productions, în colaborare cu Hollywood Foreign Press Association, Gala Golden Globes, unul dintre show-urile care onorează atât cinema-ul cât şi producţiile de televiziune, este difuzată în peste 236 de ţări din întrega lume.

Trei favorite de detaşează după părerea criticilor: comedia muzicală La La Land şi întunecatele Moonlight şi Manchester by the sea.

Cinema-ul francez se află în concurs în mod aproape neaşteptat, cu două din cele cinci nomnalizări la capitolul Cel mai bun film străin: alături de Elle de Paul Verhoeven a fost reţinut şi efervescentul Divines de Houda Benyamina, cărora li se adaugă Le client, al franco-iranianului Asghar Farhadi, Neruda de Pablo Larraín şi  Toni Erdmann de Maren Ade.

Magnificul rol de femeie torturată în urma unei agresiuni din Elle, interpretat de Isabelle Huppert poate spera şi la trofeul pentru cea mai bună actriţă într-un rol dramatic, pentru care concurează cu Natalie Portman, în Jackie, Jessica Chastain (Miss Sloane), Ruth Negga pentru Loving et Amy Adams (Premier Contact).

La capitolul Cel mai bun film-dramă, cele cinci pelicule care concurează la cel mai bun film sunt Hacksaw Ridge, Hell or High Water, Lion, şi deja amintitele Manchester by the Sea şi Moonlight.


Competiţia se anunţă foarte strânsă.  Moonlight de Barry Jenkins, care povesteşte adolescenţa unui tânăr afroamerican dintr-un cartier dificil al oraşului Miami, a primit 6 nominalizări, printre care cea mai bună actriţă pentru Naomie Harris, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol secundar, Mahershala Ali, dar este talonat de Manchester by the sea, isoria emoţionantă a doliului şi a renaşterii familiale, care a obţinut 5 nominalizări, dintre care două pentru vedetele sale, Michelle Williams şi Casey Affleck, dar şi Cel mai bun regizor (Kenneth Lonergan) şi cel mai bun scenariu.

În rolul unui bărbat care îl ia sub aripa sa pe nepotul devenit orfan de tată, Ben Affleck concurează cu Denzel Washington pentru rolul din Fences, Joel Edgerton (Loving) şi cu candidaţii-surpriză Viggo Mortensen pentru rolul din Captain Fantastic, şi Andrew Garfield care profită de aprecierea peliculei Hacksaw Ridge a lui Mel Gibson, susţinut de redutabilii fraţi Weinstein, nominalizată şi la capitolul cel mai bun regizor.

Hell or High Water, a fost nominalizat şi pentru cel mai bun scenariu, iar Jeff Bridges a intrat pe lista celor mai buni actori în rol secundar.  

La rândul lui, Lion este citat de patru ori, dacă adăugăm şi  cel mai bun actor (Dev Patel), cea mai bună actriţă în rol secundar (Nicole Kidman) şi cea mai bună bandă sonoră originală.

Să-i amintim la titlul de cei mai buni actori în rol secundar şi pe Aaron Taylor-Johnson pentru Nocturnal Animals, de Tom Ford, nominalizat şi el pentru cel mai bun regizor, pe Viola Davis din deja amintitul Fences şi pe Octavia Spencer pentru Hidden Figures

Se remarcă şi marii absenţi. Sully de Clint Eastwood n-a fost reţinut şi nici Tom Hanks. Acelaşi lucru pentru Silence, proiectul foarte personal al lui Martin Scorsese.

Dar, desigur, cursa pentru Oscar nu este pierdută nici pentru ei. Deşi sunt considerate antecamera Oscarurilor, Premiile Golden Globes nu sunt o recomandare sigură. Grupul de selecţie redus, gustul pentru glamour şi împărţirea în cele două categorii sunt tot atâtea  motive de divergenţă.

Realizat de Damien Chazelle, filmul, La La Land care povesteşte prin cântec tentativa a doi artişti de a pătrunde la Hollywood, realizează marele şlem la categoria Comedie, cu 7 nominalizări: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu, cel mai bun cântec, cea mai bună bandă sonoră originală, cel mai bun actor Ryan Gosling şi cea mai bună actriţă Emma Stone.

De la prezentarea lui la Festivalul de Film de la Veneţia, La La Land a fost campionul numeroaselor asociaţii de critici, iar Golden Globes nu face excepţie.

Împărţirea premiilor între comedie şi dramă îi aduce peliculei adversari neprevăzuţi, cu ar fi filmul satiric şi ireverenţios al super eroilor Deadpool, ceea ce îl pune faţă în faţă pe Ryan Gosling cu un alt Ryan îndrăgit al celei de a şaptea arte, Ryan Reynolds, sau vocalizele nu tocmai melodioase din Florence Foster Jenkins, nominalizat şi el la cel mai bun film. Hugh Grant şi Meryl Streep concurează la capitolul cei mai buni actori în rol principal, iar Simon Helberg pentru cel mai bun actor în rol secundar.  În afara veteranelor Annette Bening (20th Century Women) şi Meryl Streep, Emma Stone concurează şi cu două actriţe din generaţia sa, Hailey Steinfield (The Edge of Seventeen) şi Lily Colins (Rules Don’t Apply).

Alte două producţii înscrise pe lista pentru cea mai bună comedie sunt 20th Century Women şi Sing Street.


Pentru titlul de cel mai bun actor de comedie sau musical au mai fost nominalizaţi, alături de  Ryan Gosling,  Hugh Grant şi  Ryan Reynolds, Colin Farrell pentru rolul din The Lobster şi Jonah Hill pentru War Dogs.

Cei 90 de jurnalişti de la HEPA au apreciat şi Lobster, o satiră a unei societăţi în care celibatul este interzis, care a fost nominalizat la categoria cel mai bun actor comic pentru Colin Farrell.

Animaţia franceză este şi ea onorată cu lungmetrajul franco-elveţian Ma Vie de courgette (Viaţa mea de dovlecel), realizat de  Claude Barras, o adaptare liberă a romanului Autobiografia unui dovlecel de Gilles Pari, care intră în cursa pentru statueta pentru cel mai bun desen animat, alături de Kubo and the Two Strings, Moana, Sing, Zootopia.

Au fost anunţate şi nominalizările pentru producţiile de televiziune. În cursă pentru categoria cel mai bun serial dramatic se regăsesc The Crown şi Stranger Things, două show-uri Netflix, alături de Game of Thrones, This Is Us şi Westworld.

Serialele Atlanta, Black-ish, Mozart in the Jungle, Transparent şi Veep, sunt înscrise la capitolul cea mai bună comedie/comedie muzicală

Miniserialul American Crime Story de Ryan Murphy, al cărui prim sezon este dedicat procesului lui O.J. Simpson, este programul cel mai citat, cu cinci nominalizări, inclusiv pentru cel mai bun miniserial al care concurează cu American Crime, The Night Of, The Night Manager şi The Dresser.

Să notăm că în rândul acestor nominalizări care regrupează peste 30 de producţii nu se află The Walking Dead care este difuzat din nou cu mult succes de câteva săptămâni.

La categoria Cel mai bun actor într-un serial dramatic, au fost nominalizaţi Rami Malek pentru Mr. Robot, Bob Odenkirk pentru Better Call Saul, Matthew Rhys din The Americans,  Liev Schreiber (Ray Donovan) şi Billy Bob Thornton (Goliath).

Pandantul feminine le cuprinde pe Caitriona Balfe (Outlander), Claire Foy (The Crown), Keri Russell (The Americans), Winona Ryder (Stranger Things) şi Evan Rachel Wood (Westworld).

În sfârşit, pentru rolurile de comedie, au fost reţinuţi Anthony Anderson (Black-ish), Gael García Bernal (Mozart in the Jungle), Donald Glover (Atlanta), Nick Nolte (Graves) şi Jeffrey Tambor (Transparent).

Cele mai bune actriţe de comedie: Rachel Bloom (Crazy Ex-Girlfriend), Julia Louis-Dreyfus (Veep), Sarah Jessica Parker (Divorce), Issa Rae (Insecure), Gina Rodriguez (Jane the Virgin) şi Tracee Ellis Ross (Black-ish).

Seara Premiilor Golden Globe va fi marcată mai ales de conferirea unui Premiu de Onoare Cecil B. DeMille lui Meryl Streep, care va deveni al 9-lea Glob de Aur pentru actriţă, care a fost nominalizată de 29 de ori, alegerea  de anul acesta pentru Florence Foster Jenkins fiind a 30-a.

De asemenea, cele trei fiice ale lui Sylvester Stallone, Scarlet (14 ani), Sistine (18 ani) şi Sophia (20 ans) vor încânta privirile în calitatea lor de Miss Golden Globes 2017.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel