EXCLUSIV  FUNCȚII în Parlament pentru Grindeanu, Firea și Dîncu. Pe CINE înlocuiesc

Facebook - Marcel Ciolacu
Facebook - Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a precizat care sunt numele propuse în ședința Consiliului Politic Național pentru conducerea Parlamentului. 

UPDATE: Se pare că Robert Cazanciuc va fi chestor la Senat, în Biroul Permanent, (acum e vicepreședinte), iar Gabriela Firea și Vasile Dîncu îi vor înlocui pe Leonard Azamfirei și Radu Oprea, arată sursele DCNews. Radu Oprea va fi și el secretar.

Sorin Grindeanu îl înlocuiește în funcție de vicepreședinte la Camera Deputaților pe Marius Budăi, care va merge pe funcția de secretar. 

Gabriela Firea urmează să ocupe funcția de vicepreședinte al Biroului Permanent la Senat, la fel și Vasile Dîncu, iar Sorin Grindeanu la Camera Deputaților.  

----

Marcel Ciolacu a răspuns întrebărilor jurnaliștilor și a dezvăluit care sunt numele propuse pentru conducerea Parlamentului în ședința Consiliului Politic. 

„Am luat o decizie, în primul rând, niciun coleg nu a rămas în afara tabloului. Am luat o decizie ca cei mai buni comunicatori să urce în anumite funcții în birourile permanente, deoarece nu este o comunicare evidentă în interiorul Parlamentului. Mă refer la Sorin Grindeanu, la Gabriela Firea și Vasile Dîncu să ocupe funcțiile de vicepreședinți ai Senatului, respectiv la Camera Deputaților”, a spus Marcel Ciolacu. 

În privința cumulului de funcții la partid și în Parlament, președintele social-democraților a precizat că a rămas la aceeași opinie. Cei care au un cumul de funcții să nu facă parte și din conducerea Parlamentului. 

„Nu mi-am schimbat opinia, este o decizia a Consiliului Politic Național și o evidență că nu s-a comunicat la fel de bine la Parlament”, a mai precizat Ciolacu. 

Cum se împart funcțiile la PNL și USR

Se pare că zilele lui Ludovic Orban la şefia Camerei Deputaţilor sunt numărate. PNL și USR ar fi decis, în urma unei ședințe, ce schimbări vor apărea după Congresele celor două partide, în ceea ce privește împărţirea funcţiilor politice. Se pare că scenariul lansat de DCNews se confirmă.

Dan Barna ar ţinti Camera Deputaţilor, o funcţie mult mai vizibilă şi în care controlează un for decizional pentru multe domenii cheie. Așadar, Dan Barna ar urma să-i ia locul lui Ludovic Orban în fruntea Camerei Deputaților, iar Alina Gorghiu să fie aleasă președintele Senatului în locul Ancăi Dragu.

Amintim că săptămâna trecută, Ludovic Orban, preşedintele PNL, a dezvăluit că a plecat de la şedinţă înainte ca aceasta să se termine. "Am plecat ca să mă pregătesc pentru emisiune", a explicat Orban.

"A fost o şedinţă în care s-au discutat probleme de guvernare. Despre rectificarea bugetară...", a povestit Ludovic Orban.

"Dar despre problema de imagine a Guvernului şi a premierului s-a discutat azi?", a fost întrebat, la Realitatea PLUS, Ludovic Orban.

"Eu am plecat un pic mai repede, ca să mă pregătesc pentru emisiune", a spus Orban. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel