Filmul Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Lungmetrajul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", o dramă cu accente comice regizată de Martin McDonagh, a câştigat principalul trofeu - "cea mai bună distribuţie" - la gala de decernare a premiilor atribuite de Sindicatul Actorilor Americani (Screen Actors Guild - SAG), veritabile barometre pentru Oscaruri, ce a avut loc duminică seară la Los Angeles, informează AFP. 

Gala SAG Awards 2018 a fost dedicată femeilor. Filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", care a triumfat deja la gala Globurilor de Aur, a devenit unul dintre favoriţii la Oscaruri, apogeul sezonului premiilor cinematografice hollywoodiene, alături de pelicula "The Shape of Water", care a câştigat sâmbătă seară principalul trofeu atribuit de Sindicatul Producătorilor Americani (Producers Guild of America - PGA). 

Duminică seară, la gala SAG Awards 2018, Frances McDormand, interpreta principală din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", o dramă acidă despre o mamă care închiriază trei panouri publicitare pentru a publica mesaje prin care îşi exprimă indignarea faţă de lentoarea anchetei demarate în urma morţii fiicei sale, a câştigat statueta pentru cea mai bună actriţă. 

Deja recompensată cu un Glob de Aur pentru acest rol, Frances McDormand a devenit principala favorită la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă. 

În aceeaşi situaţie se află şi actorul Gary Oldman. Britanicul de 59 de ani a câştigat duminică seară premiul SAG pentru interpretarea lui Winston Churchill în filmul "The Darkest Hour". 

Sam Rockwell, care interpretează un poliţist în filmul "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", a câştigat premiul SAG la categoria "cel mai bun actor în rol secundar". 

Alte premii

În contextul în care sute de mii de persoane au participat la marşuri organizate în Statele Unite şi Europa weekendul trecut în favoarea drepturilor femeilor, Sam Rockwell a adus un omagiu mişcării Time's Up, înfiinţată de 300 de femei influente din Hollywood în urma scandalului Weinstein. 

Premiul SAG pentru cea mai bună actriţă în rol secundar a fost atribuit lui Allison Janney pentru interpretarea sa din filmul "I, Tonya". 

La gala de duminică seară, numeroase femei au urcat pe scenă pentru a atribui trofeele SAG din acest an, într-un eveniment organizat la Shrine Auditorium din sudul Los Angeles. Gala a adus un omagiu mişcării Time's Up, care finanţează apărarea în instanţă a victimelor agresiunilor sexuale, dar şi mişcării #MeToo. 

În industria de televiziune, drama familială şi rasială "This Is Us" a câştigat premiul pentru cea mai bună distribuţie, iar protagonistul acestui serial, Sterling K. Brown, a câştigat premiul SAG pentru cel mai bun actor într-un serial TV dramatic. Pentru acest rol, actorul afro-american a câştigat deja un Glob de Aur şi un premiu Primetime Emmy. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel