EXCLUSIV  Filmele cu care românii ar fi mândri peste tot în lume. Alice Barb: Americanii le făceau până acum

Foto Pexels
Foto Pexels

Regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”, a spus că viața lui Dinu Lipatti ar fi un subiect extraordinar de film.

„Subiectele abordate în mare parte de regizorii de film sunt depresive, tristuțe, repetitive. Nu trebuie să facem comedii. De exemplu, nu știu de ce nu se face de către noi un film despre Brâncuși (n.r. sculptorul Constantin Brâncuşi)?! De ce trebuie să facă străinii? Nu știu de ce nu se face un film despre Dinu Lipatti. După ce am creat Casa Lipatti ca centru cultural, am început să scot cărțile despre el, biografia lui, facem recitaluri, expoziții. Facem tot ce se poate despre Dinu Lipatti”, a spus Alice Barb în cadrul unui interviu acordat DCNews.

„A avut o viață senzațională! Americanii ar fi scos până acum zece filme! (...) Ar fi un subiect de film extraordinar. Nu este nimeni interesat... dintre tinerii regizori. Sigur că îți trebuie o anumită cultură muzicală, o anumită curiozitate culturală. Să vină la noi, le punem toate materialele la dispoziție, îi ajutăm”, a subliniat Alice Barb.

„Gândiți-vă că noi nu avem un film artistic despre George Enescu! E posibil așa ceva?!”, a mai spus Alice Barb.

VEZI ȘI: Regizoarea Alice Barb: Fără teatrul online, am fi murit! Dacă nu ai nimic proaspăt de mâncare, atunci trăiești și cu conserve

Regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor ”Dinu Lipatti”, la Interviurile DCNews

Alice Barb: „Avem nevoie de artă poate chiar mai tare în vremuri urâte decât în vremuri calme. Nu e totul pierdut"

„Până vom putea comunica direct cu spectatorul din sala de teatru, din sala de operă sau de concert, e bine să nu pierdem legătura unii cu ceilalți, ca să nu uităm că avem nevoie unii de ceilalți, că avem nevoie de artă poate chiar mai tare în vremuri urâte, de război, pandemie, nenorocire, decât în vremuri calme. Pentru că arta este un exercițiu de căutare al frumosului, ca expresie a binelui și a adevărului.

În perioadele în care lumea este complet dată peste cap, cum e acum, nimeni nu știe unde mergem, unde vom ajunge, știm doar că nimic nu va mai fi ca înainte, dar nu știm ce va fi, arta, care are darul de a arăta frumusețea lumii, ne poate da speranța că nu e totul pierdut și ne poate feri de depresie. Eu de aceea țin steagul sus în perioada aceasta.

Sunt foarte mulți oameni care au nevoie de frumusețea pe care artiștii o dăruiesc semenilor lor. Acesta este rostul unui artist, să arate frumusețea lumii”, a mai spus Alice Barb la DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel