Filme de Oscar la Bucureşti

Magdalena Popa Buluc / 10 ian 2017 / 07:23 Salveaza PDF Comentarii
Nathalie Baye în Juste la fin du monde
Nathalie Baye în Juste la fin du monde

De joi, 5 ianuarie, s-a deschis prima sesiune de votare la premiile Oscar. În 24 ianuarie se vor anunța nominalizările, iar în 26 februarie va avea loc ceremonia de decernare a premiilor. Ca în fiecare din ultimii trei ani, Oscar Weekend vă invită să vă faceți propriul palmares, urmărind o parte din filmele străine care și-au reprezentat țările în competiția pentru Premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. Proiecțiile au loc la cinematograful Elvire Popesco, în perioada 13-15 ianuarie 2017. 

Oscar Weekend vă oferă posibilitatea să asistați la proiecțiile unor filme aflate pe lista scurtă a celor nouă preselectate în cursa pentru Oscar, prezentând și o selecție de titluri propuse la această categorie și foarte apreciate de critica internațională.


Secvență din Paradise, pelicula lui Andrei Koncealovski

 

Programul include Paradise (Ray) de Andrei Koncealovski, premiat cu Leul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Veneția de anul acesta, propunereaRusiei la această categorie; canadianul Juste la fin du monde în regia lui Xavier Dolan, recompensat cu Marele Premiu la Cannes (2016) sau The Salesman (Forushande) în regia lui Asghar Farhadi (Iran) câștigător al premiilor pentru Cel mai bun actor și Cel mai bun scenariu la Cannes 2016.

 

Isabelle Huppert în Elle

 

Tot în cadrul festivalului vor putea fi vizionate și propunerile Australiei, Germaniei, Danemarcei sau Elveției. Tanna (Australia), este o poveste de dragoste filmată în Vanuatu, în insula Tanna din Pacificul de Sud și recompensată la Veneția (2015) cu Premiul publicului și premiul pentru Cea mai bună imagine, în cadrul secțiunii Settimana Internazionale della Critica. Comedia Toni Erdmann, regizată de Maren Ade, reprezintă Germania în cursa pentru Oscar. Filmat aproape integral în România, Toni Erdmann a fost desemnat Cel mai bun film al anului de către Federația Internațională a Criticilor de Film (FIPRESCI) și Cel mai bun film european de către Academia Europeană de Film (EFA). 

 

Sieranevada, propunerea României la Oscar

 

Danemarca propune Land of Mine (Under Sundet) în regia lui Martin Zandvliet, câștigătorul Premiului Publicului de la Rotterdam, iar filmul elvețian de animație Ma vie de courgette (Viața mea de dovlecel), de Claude Barras, se află pe lista celor nouă titluri cu șanse la Oscar. 

Propunerea României, Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va deschide Oscar Weekend, vineri, 13 ianuarie, iar Franța, Italia și Finlanda completează programul festivalului cu proiecțiile filmelor Elle, de Paul Verhoeven, proaspăt distins cu şapte premii Golden Globes, Fire at Sea (Fuocoammare) în regia lui Gianfranco Rosi, documentar premiat cu Ursul de Aur la Berlin și  The Happiest Day in the Life of Olli Mäkial regizorului finlandez Juho.


Tanna, propunerea Australiei la Premiile Oscarloading...
VOTEAZA ARTICOLUL
   Pozitive: +1    Negative: 0
Scarlett Johansson, un nou single

George Mihail Pârvan / 20 apr, 21:22


TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14