Festivalul AWAKE - Cinema Under the Bridge. Scurtmetraje româneşti şi lungmetraje de Oscar

O selecţie a celor mai bune scurtmetraje româneşti de la Transilvania International Film Festival (TIFF), alături de lungmetraje multi-premiate, inclusiv filme de Oscar, vor fi proiectate, până duminică, la Cinema Under the Bridge, la cea de-a doua ediţie a Festivalului AWAKE de la Gorneşti.

Filmele selectate de TIFF vor fi proiectate în fiecare seară în aer liber, în spaţiul amenajat sub nivelul podului de piatră din parcul Castelului Teleki. 

În prima seară de la AWAKE a rulat un film de lungmetraj al regizoarei şi actriţei de origine sârbă Ivana Mladenovic, "Soldaţii. Poveste din Ferentari", producţie premiată la San Sebastian cu Menţiunea Specială a Juriului.

Astăzi, va fi prezentată o selecţie de scurtmetraje româneşti prezentate la TIFF 2018 şi pelicula "O femeie fantastică" ("Una mujer fantástica"), în regia lui Sebastián Lelio, laureată cu Premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj străin. Filmul a avut premiera internaţională la Festivalul de la Berlin, unde a câştigat 3 trofee.

Între scurtmetrajele româneşti din selecţia TIFF 2018, care vor mai rula astăzi, se regăsesc "New Dakia" de Millo Simulov, "Linişte" de Alex Iureş, "Iedera / Ivy" de Sarra Tsorakidis, "8" de Mihai Pârcălabu, "Bestia" de Andreea Lăcătuş, "Karmasutra" de Cristian Bota şi "Must Love Kubrick" de Alma Andreescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel