Festival Internațional de Film București, secțiune aniversară de Centenar

Festival Internațional de Film București, secțiune aniversară de Centenar
Festival Internațional de Film București, secțiune aniversară de Centenar

Festivalul Internațional de Film București celebrează ”100 de ani” de la Marea Unire, printr-o secțiune aniversară dedicată Centenarului.

Festivalul Internațional de Film București celebrează ”100 de ani” de la Marea Unire, printr-o secțiune aniversară dedicată Centenarului, care constă în expoziții de afișe, prezentări de filme cu tematica Primul Război Mondial și Marea Unire, dar și masa rotundă „Oamenii mari care au făcut România Mare”, eveniment care va aduna istorici, critici de teatru și film, reprezentanți ai societății civile.

Filme românești

La secţiunea filme româneşti, vor viziona  Un pas în urma serafimilor - regia Daniel Sandu, Ouăle lui Tarzan– regia Alexandru Solomon și Mariţa - regia Cristi Iftime.

UN PAS ÎN URMA SERAFIMILOR – producție România 2017, categorie – lungmetraj, durata aprox. 150 min;   Regizor : Daniel Sandu.

Filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent care își dorește să devină preot și intră într-un seminar teologic ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv, și un profesor laic viclean și corupt, elevii învață că minciuna, furtul, manipularea și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească pentru a rezista în seminar.

„Un pas în urma serafimilor” îi are în rolurile principale pe Ștefan Iancu și Vlad Ivanov, distribuția fiind completată de Ali Amir, Alfred Wegeman, Ștefan Mihai, Niko Becker, Ilie Dumitrescu Jr., Cristian Bota, Marian Popescu, Radu Botar.

Scenariul și regia poartă semnătura lui Daniel Sandu, imaginea George Dăscălescu, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu, costumele Cireșica Cuciuc, scenografia este semnată de Adrian Cristea, iar Marius Leftărache s-a ocupat de sound-design. Producători sunt Ada Solomon și Ioana Drăghici.

 

OUĂLE LUI TARZAN – producție România 2017, categorie - film documentar, durata 107 min; Regia: Alexandru Solomon.

Acțiunea din producția „Ouăle lui Tarzan” are loc în Suhum, capitala Abhaziei, o mică republică nerecunoscută oficial, aflată pe malul oriental al Mării Negre. Pe o colină deasupra orașului se întinde parcul unui institut medical de cercetare pe maimuțe, înființat de sovietici în anii ‘20. Legenda spune că a fost înființat pentru crearea unui hibrid între om și maimuță. Creatura nu a fost zămislită niciodată, la fel cum nici Omul Nou al comunismului nu s-a născut. Astăzi, oamenii și maimuțele sunt captivi într-un teritoriu răvășit de război și decenii de cruzime, fiind și unii și alții victimele unor serii de experimente nereușite. 

„Ouăle lui Tarzan” este un film despre utopii, o dramă metaforică în care se împletesc destinele asemănătoare ale maimuțelor și oamenilor”, declară regizorul Alexandru Solomon.

Imaginea poartă semnătura lui Radu Gorgos, montajul a fost realizat de Sophie Reiter, iar sunetul de către Marin Cazacu, Franck Rivolet, Cristinel Șirli. Producători sunt Ada Solomon, Cedric Bonin și Pascaline Geoffroy. 

MARIȚA – producție România 2017, categorie – lungmetraj, durata 124 min; Regia: Cristi Iftime.

Lungmetrajul „Marița” a fost inclus în competiția „East of the West”, secțiune dedicată regizorilor aflați la primul sau al doilea film. Debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime îl are în centrul poveștii pe Costi, căruia, sătul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face brusc dor de poveștile tatălui său. Astfel se hotărăște să treacă pe la el și să-l facă cadou mamei și fraților lui, cu toate că niciunul dintre ei nu-și dorise asta.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuție pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaș, Andrei Huțuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

[citeste si]

Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri, designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu, scenografia Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ștefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon și Radu Stancu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel