Facebook și Instagram ar putea introduce abonamente cu plată pentru cei care vor să scape de reclame

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ar putea fi introduse abonamente fără reclame pe Facebook şi Instagram.

Pentru a-şi rezolva complicațiile legale și financiare pe care le întâmpină în Uniunea Europeană, Meta ia în considerare posibilitatea de a introduce un abonament care ar oferi utilizatorilor acces la versiuni fără reclame ale platformelor sale sociale.

Capacitatea Meta de a direcționa eficient reclame către utilizatori a fost puternic afectată de noile reguli europene care interzic microtargetarea pe baza unor criterii sensibile. Ca o soluție la această problemă, compania americană ar putea lansa, exclusiv în Europa, versiuni fără reclame pentru Facebook și Instagram, oferite utilizatorilor pe baza unui abonament lunar, conform unor surse citate de The New York Times.

Dacă acest plan se va concretiza, va reprezenta o departajare de la strategia inițială a Meta, care a oferit acces gratuit pe bază de reclame. Totodată, acesta va marca prima dată când compania va avea abordări diferite în Europa și Statele Unite.

Momentan nu se cunoaște data exactă la care Meta ar putea lansa aceste abonamente sau care vor fi tarifele aferente. Cu toate acestea, compania, care obține 10% din veniturile sale din publicitate în Europa, speră că introducerea acestor abonamente, chiar dacă nu atrag un număr mare de abonați, ar putea contribui la ameliorarea preocupărilor exprimate de autoritățile europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel