Facebook angajează în Europa. Noii angajați vor lucra în METAVERS

Pexels
Pexels

Facebook face angajări masive pentru ultimul său proiect. 

Facebook intenționează să angajeze 10.000 de persoane în Uniunea Europeană pentru a dezvolta așa-numitul metavers, relatează BBC. Un metavers este o rețea online în care oamenii pot juca, lucra și comunica într-un mediu virtual, folosind adesea căști VR. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, este o voce principală a acestui concept.

Anunțul vine în timp ce Facebook se ocupă concomitent de consecințele unui scandal dăunător și se confruntă cu cereri sporite de reglementare pentru a-și reduce influența.

Ce este metaversul?

"Metaversul are potențialul de a ajuta la deblocarea accesului la noi oportunități creative, sociale și economice. Și europenii îl vor modela chiar de la început", a transmis Facebook într-o postare pe blog. Noile locuri de muncă ce vor fi create în următorii cinci ani vor include „ingineri foarte specializați”. Investițiile în UE au oferit numeroase avantaje, inclusiv accesul la o piață largă de consum, universități de primă clasă și talente de înaltă calitate, a mai adăugat Facebook.

Facebook a făcut din construirea metaversului una dintre marile sale priorități.

În ciuda istoriei sale de cumpărare a rivalilor, Facebook susține că metaversul „nu va fi construit peste noapte de o singură companie” și a promis că vor exista colaborări. Recent, compania a investit 50 de milioane de dolari (36,3 milioane de lire sterline) în finanțarea grupurilor non-profit pentru a ajuta la „construirea responsabilă a metaversului”, dar inițiatorii cred că adevărata idee metaversă se va concretiza în 10-15 ani.

Scandal de proporții și noi proiecte

Unii critici spun că acest ultim anunț este conceput pentru a restabili reputația companiei și pentru a distrage atenția, după o serie de scandaluri dăunătoare din ultimele luni. Scandalul a inclus dezvăluiri ale denunțătoarei Frances Haugen, care a lucrat ca manager de produs în echipa de integritate civică Facebook.

Cercetările interne efectuate de Facebook au constatat că Instagram, platformă deținută, afectează sănătatea mintală a adolescenților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel