EXCLUSIV  Expoziţia “Arhitectură şi Regalitate”, la Veneţia

Luni, 27 martie, la ora 17:00, în Galeria Gino Valle din cadrul IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția va avea loc inaugurarea expoziției Arhitectură și Regalitate

Expoziția se desfășoară sub auspiciile Familiei Regale a României și poartă semnătura Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu, a Prof. dr. arh. Augustin Ioan și Prof. dr. arh. Marius Marcu–Lapadat. Din partea prestigiosului Institut Universitar de Arhitectură din Veneția, proiectul s-a bucurat de coordonarea domnilor Prof. dr. Marco Pogacnik, Prof. dr. Renato Bocchi, precum și a doamnei Giulia Marcon

Expoziţia ilustrează trei teme relevante: Arhitectura regilor şi a reginelor României, secțiune care remarcă rolul direct al regilor și al reginelor României în realizarea unora dintre cele mai importante edificii ale țării; Arhitectura reprezentativă în România influenţată de regalitate şi de monarhi, temă dedicată influenței regalității în societate, în configurarea unor direcții în arhitectura din România; Expoziţia expoziţiilor regale, secțiune care ilustrează arhitectura așa cum se proiecta ea către societate, dar şi către străinătate, o arhitectură despre cum dorea Regatul României să fie privit în exterior.

Evenimentul este completat de filmul documentar Reședințe ale Regalității Române (subiect și scenariu Acad. Prof. dr. Răzvan Theodorescu).

                                      (oar_w460)

Expoziția a fost prezentată pentru prima oară publicului la Castelul Pelișor din Sinaia, cu ocazia Zilei Regalității, fiind dedicată aniversării a 150 de ani de la sosirea lui Carol I în România și de la întemeierea Dinastiei Regale, precum și a 135 de ani de la proclamarea Regatului României. Vernisajul s-a desfășurat în prezența A.S.R. Principesa Elena a României și a E.S. domnul Alexander Nixon. Expoziția a fost itinerată apoi la Berlin, la sediul Ambasadei României, la invitația E.S. Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania. Au urmat Galeria creart, sediul ICR Viena și cea de-a 18–a ediție a Festivalului Etnovember din Brașov.

Expoziția, organizată de Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, Institutul Cultural Român și Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneția, în parteneriat cu IUAV – Institutul Universitar de Arhitectură din Veneția, poate fi vizitată în perioada 27 martie–9 aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel