EXPO FUNERARE - Moartea, ca afacere - GALERIE FOTO

În cea de a doua zi a expoziției de pompe funebre, Expo Funerare, atmosfera este calmă, aproape veselă. La orele prânzului, la pavilionul F al Romexpo, câteva persoane se plimbau printre sicrie, dar rareori întrebă reprezentanții firmelor ceva.

Cele 23 de grade de afară se simțeau și înăuntru, iar asta se cunoștea pe fața angajaților trimiși să reprezinte firma.  Un bărbat îmbrăcat la costum își șterge picăturile de transpirație de pe obraz și ,din când în când, mai arunca o privire către sicrie. ”Este mortal de cald”, îmi spune el zâmbind mulţumit de propria-i glumă, în timp ce îşi scoate un sandwich cu şuncă din geantă.

La un alt stand, o bătrânică ascultă cu atenţie oferta unei angajate, nu foarte departe de vârsta ei, care încearcă să-i explice că gusturile nu se discută, dar că, personal, ar alege un coşciug strălucitor, în defavoarea unuia mat. Bătrânica păre că înţelege ce-i spune femeia şi dă din cap aprobator, dar ezistă să atingă aşternuturile sicriului.

La ultimul stand, o firmă de lux se laudă cu coşcigul dotat cu capac frigorific. ”Preţurile pornesc de la 1000 de euro şi ajung la 3500!”,  îmi spune domnişoara de acolo, îmbrăcată mai degrabă pentru o expziţie de mașini. ”În străinătate acest tip de sicriu este foarte cunoscut şi folosit. La noi abia acum cinci ani s-a auzit de aşa ceva”, continuă ea. Totuși, 3500 de euro? ”Nu se bagă în pământ cu acest capac frigorific. Clinetul dă 3500 de euro pe tot coșciugul, dar înainte de înmormântare se pune un capac, iar capacul frigorific poate fi închiriat și astfel, își recuperează investiția. Noi putem închiria doar capacul cu 150 de lei pe zi”, încearcă să-mi explice bruneta.

În partea opusă expoziției un grup de bărbați vorbesc pe un ton vesel. Unul din ei se sprijină pe un sicriu și vorbește de sume ”care nu scad sub 1000 de euro”.  În ceea ce privește prețurile, acestea pornesc de la 150 de lei și ajung la 3500 de euro, în funcție de material, model, reputația firmei.

Având în vedere că, în 2010, mortalitatea în România era de 12 la mia de locuitori, moartea nu este așa neplăcută... dacă o privești ca pe o afacere.

Citește și: La Expo Funerare – DRICUL ELECTRIC şi COŞCIUGUL ECOLOGIC cu capac frigorific

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel