Există o prăjitură cu iz de poveste, iar rețeta o veți afla în rândurile de mai jos.
Pe data de 15 august 1921, Principele Nicolae al României, cel de-al patrulea copil al cuplului Ferdinand și Maria, împlinea frumoasa vârstă de 18 ani. Pe atunci, toată lumea pregătea cele mai alese bucate, iar bucătarului Edner i s-au dat indicații să prepare o prăjitură specială – așa cum îi plăcea principelui – cu aroma de fistic.
Rețeta acestui desert a apărut în cartea de rețete a unui celebru patiser interbelic bucureștean Emil Frederic. Aceasta a fost publicată pe blogul
Se coace într-un cerc, dar sǎ nu fie mai gros de 2 centimetri; se coace repede. Se face apoi o cremǎ din: 50 g de fisticuri, 50 g migdale şi 100 g zahǎr pisat cu rhum; se adaugǎ 100 g unt şi se pun într-un vas, adǎugând şi 50 g de sirop şi, dacǎ trebuie, puţinǎ culoare. Crema aceasta se întinde peste foaia coaptǎ şi se netezeşte frumos. Dupǎ ce s-a întǎrit la gheaţǎ, se glaseazǎ cu fondant de fisticuri şi se presarǎ cu fisticuri tocate", scrie Simona Lazăr.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu