Principalele probleme IT ale firmelor: E-mailul, stabilitatea PC-urilor şi antiviruşii

pc
pc

Principalele probleme din domeniul IT cu care se confruntă companiile din România sunt generate de sistemul de email, de stabilitatea staţiilor de lucru şi de soluţia antivirus, se arată într-un studiu realizat de furnizorul de soluţii informatice Pluriva.

"Problemele la soluţia de email apar la peste 36,8% din companiile analizate, urmate de cele legate de stabilitatea staţiilor de lucru, laptopuri şi calculatoare, respectiv la 26% din firmele incluse în studiu, în timp ce 24% din companii au probleme din cauza viruşilor, 23% din cauza imprimantelor şi 18% din firmele studiate au dificultăţi cauzate de reţeaua IT", se arată în studiu, citat de Mediafax.

La realizarea analizei au participat 340 de persoane cu putere de decizie în zona IT de la companii din Bucureşti, care au avut în anul 2009 o cifră de afaceri cuprinsă între 1 şi 10 milioane de euro.

Din studiu reiese că problemele tehnice semnalate de manageri afectează business-ul pe niveluri diferite.

Astfel, nefuncţionarea email-ului reprezintă blocarea unui canal important de comunicare business to business, problemele la staţiile de lucru ale angajaţilor provoacă scăderi de productivitate, iar breşele în programul anti-virus înseamnă riscuri de securitate la nivelul întregului sistem IT.

Înfiinţată în 1998, Pluriva are ca principal domeniu de activitate dezvoltarea de soluţii informatice complete pentru întreprinderile mari şi mijlocii din România şi din străinătate, respectiv ERP, dezvoltare software, servicii informatice de business şi servicii media.

În 2009 Pluriva a înregistrat o cifră de afaceri de patru milioane de euro.

Compania este controlată de grupul Newarch Investments, deţinut de familia Tudorache, care are 56% din capitalul social, din acţionariat făcând parte şi Georgian Roşu, directorul general, cu 28%, Eugen Diaconeasa cu 8% şi Alexandru Pascu cu 8%.

Grupul cuprinde companii din domeniul distribuţiei şi retailului de medicamente, imobiliare, IT şi industr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel