După 73 de ani, Hitler a rămas fără titlul de cetăţean de onoare al oraşului natal

hitler
hitler

Consiliul Municipal din Braunau, oraşul natal al lui Adolf Hitler, a votat în unanimitate retragerea titlului de cetăţean de onoare acordat liderului nazist, care, în urmă cu câteva săptămâni, făcea obiectul unei polemici, a anunţat primăria oraşului austriac, citată de AFP.

Imediat după unirea Austriei cu Germania nazistă, oraşul Ranshofen, mai târziu integrat comunităţii din Braunau, i-a decernat Fuhrer-ului titlul de cetăţean de onoare, la 4 aprilie 1938. Cu doar câteva zile mai devreme, la 30 martie, Braunau i-a conferit lui Hitler, în semn de stimă, aceleaşi drepturi sociale de care se bucurau locuitorii săi, informează Mediafax.

"Prin această hotărâre, Consiliul Municipal Braunau a transmis un semnal clar şi şi-a asumat responsabilitatea politico-istorică", a apreciat primarul Johannes Waidbacher, citat în comunicat.

Consiliile municipale s-au distanţat, de asemenea, de toate hotărârile adoptate în comună sub administraţia nazistă.

Disctincţiile acordate de mai multe oraşe austriece lui Hitler au provocat o polemică, după refuzul partidului de extremă dreapta, FPOe, de a susţine retragerea lor simbolică. Criticii formaţiunii au acuzat FPOe, care susţinea că aceste distincţii nu pot fi retrase, deoarece Hitler este mort, de adoptarea unei poziţii ambigue, cu scopul de trimite semnale facţiunii radicale a electoratului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel