Dumbo, caracatița-unicat care seamănă cu un elefant, a fost surprinsă în Pacificul de Nord

captură video
captură video

O caracatiță ceva mai "neobișnuită" a fost descoperită în adâncuri.

Caracatița Dumbo, cunoscută și sub numele științific Grimpoteuthis, este o specie extrem de rară de cefalopode cu un aspect remarcabil, asemănător cu cel al celebrului elefant din desenele animate, Dumbo. Această fascinantă creatură a fost recent observată de către scafandri în Pacificul de Nord, într-o apariție rară, relatează New York Post.

Această specie de caracatiță trăiește în adâncurile oceanului, iar din acest motiv, a fost observată foarte rar. Cu toate acestea, un curajos grup de cercetători a reușit să surprindă un exemplar în largul coastelor Californiei, oferind astfel o oportunitate rară de a studia această minunată creatură.

Caracatița Dumbo este adorabilă și captivantă, având o pereche de aripioare care seamănă izbitor cu urechile îndrăgitului elefant Dumbo din celebrul desen animat. Această asemănare uimitoare a dus la numirea sa "Dumbo" de către cercetători, adăugând un aspect ludic descoperirii acestui specimen rar. Este o creatură remarcabilă, adânc ancorată în misterul adâncimilor oceanului, captivându-ne cu fiecare apariție rară.

Pentru că trăiește la adâncimi între 3000 și 4000 de metri sub nivelul oceanelor, este extrem de greu de observat. Când echipa de cercetători de pe nava de explorare E/V Nautilus a descoperit această creatură, specialiștii au fost uimiți de frumusețea sa.

Întâlnirea a avut loc la o adâncime de 2.665 de metri, în Oceanul Pacific, în apropierea coastelor Californiei. Într-un videoclip realizat de cercetători și distribuit online, creatura poate fi văzută înotând cu mișcări elegante cu ajutorul aripioarelor sale asemănătoare urechilor, creând iluzia că "zboară" prin adâncurile oceanului. Folosește cele opt tentacule, cu un colorit impresionant, pentru a se deplasa rapid și gratioas în apele adânci.

Specia din care face parte și Dumbo ajunge până la 30 cm lungime, dar cercetătorii au descoperit și exemplare mai mari. Astfel, cel mai mare exemplar descoperit a fost de șase metri lungime și a cântărit 5,9 kilograme.

       

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel