“Drumul unei seminţe”, o călătorie în lumea agricolă organizată de Monsanto România

Compania Monsanto România a organizat, în perioada 28-29 august, evenimentul dedicat jurnaliştilor intitulat “Drumul unei seminţe”. Cu această ocazie, participanţii au fost conduşi prin procesul de producţie a unei seminţe, de la obţinere şi până la distribuţie. Evenimentul a adus astfel în discuţie unele dintre cele mai importante aspecte pentru companie: îmbunătăţirea producţiei agricole şi implicarea în susţinerea dezvoltării agriculturii în zonele sărace din România.

Evenimentul, la care au participat jurnalişti şi fermieri, a cuprins trei etape importante. În primă fază participanţii au vizitat un câmp de multiplicare a porumbului, unde au putut observa etapa de recoltare a acestei culturi, trăgând, de asemenea, un semnal de alarmă asupra ideii de conservare a resurselor vitale şi oferind participanţilor posibilitatea de a afla care sunt soluţiile cele mai la îndemână pentru a creşte productivitatea în agricultură.

Cea de-a doua etapă a constat în vizitarea staţiei de procesare a seminţelor de la Sineşti, cea mai performantă staţie de procesare din Europa a companiei. Anual, în această locaţie sunt procesate, condiţionate şi însăcuite seminţe de porumb ce însumează peste 2,7 milioane de saci pentru însămânţare, adică se pot însămânţa circa 2,1 milioane hectare de porumb. Întinzându-se pe o suprafaţă de 15 hectare, staţia de procesare de la Sineşti foloseşte cele mai bune practici industriale care pregătesc sămânţa pentru fermierii care vor semăna porumb pentru consum în anul următor. Turul staţiei de la Sineşti a arătat în mod practic procesarea seminţelor de porumb pas cu pas: depănuşarea şi selecţia, uscarea, batozarea, stocarea, sortarea, tratamentul, împachetarea şi transportul.

Călătoria agricolă pe drumul seminţelor s-a încheiat cu seminariile Farm Progress Slobozia, un eveniment cu tradiţie a companiei Monsanto, ce aduce laolaltă anual fermieri din zonele de sud, sud-est si estul ţării, unde sunt prezentate soluţii tehnologice inovatoare şi eficiente pentru culturile de porumb. In cadrul acestei platforme experimentale, Monsanto a prezentat hibrizi de porumb Dekalb pentru a se vedea potenţialul de producţie şi comportamentul acestora în diferite condiţii de climă şi sol.

Monsanto România se implică activ în identificarea celor mai bune soluţii pentru o agricultură sustenabilă, oferind fermierilor seminţe de înaltă calitate, pentru a obţine mai multă producţie de pe aceeaşi suprafaţă de teren arabil, în timp ce prezervă resursele naturale. Toate acestea duc, totodată, şi la îmbunătăţirea nivelului de trai al fermierilor şi al familiilor acestora. 

Despre companie

Monsanto este unul dintre liderii globali ce oferă soluţii bazate pe tehnologie şi produse agricole care îmbunătăţesc productivitatea la nivel de fermă şi calitatea hranei. Monsanto continuă să susţină atât fermierii mici cât şi pe cei mari pentru a produce mai mult în timp ce se conservă mai mult resursele noastre naturale, cum ar fi apa şi energia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel