Doua recorduri mondiale doborate de un roman!

Cel mai cunoscut sportiv de trial bike din Romania, Orban-Barra Gabor (25 ani), a doborat in weekend doua recorduri mondiale Guinness cu ocazia Zilelor Orasului Sfantu Gheorghe.

Cel mai cunoscut sportiv de trial bike din Romania, Orban-Barra Gabor (25 ani), a doborat in weekend doua recorduri mondiale Guinness cu ocazia Zilelor Orasului Sfantu Gheorghe.

Prima tentativa a avut loc in Piata Mihai Viteazu, iar sportivul legitimat la Tusnad Cycling Team a mers cu spatele 27,58 metri, spulberand astfel vechiul record detinut de un american (18,18 metri).

Spectacolul s-a mutat apoi pe scena Autoliv din localitate, inaintea concretului sustinut Connect-r. Orban a sarit de 309 ori pe o singura roata in aplauzele unui public in delir. Vechiul record de 240 sarituri apartinea unui sportiv italian. „M-am antrenat in medie patru ore pe zi pentru aceste performante deoarece ai nevoie de o pregatire fizica perfecta. Ma bucur mult ca am reusit cele doua recorduri si ca oamenii au apreciat ceea ce fac” – a declarat Orban-Barra Gabor.

Cele doua tentative au fost filmate dupa un scenariu bine structurat, certificate de notar si de un reprezentant al administratiei publice, iar presedintele Federatiei Romane de Ciclism, Eduard Carol Novak, a luat el parte la actiune in calitate de martor. Filmul va fi trimis in Marea Britanie la oficialii Guiness pentru validarea recordurilor mondiale.

Campionul paralimpic, Eduard Carol Novak i-a inmanat lui Orban, la finalul show-ului, o placheta de onoare din partea Federatiei Romane de Ciclism.

„Am tinut in mod special sa fiu alaturi personal de Orban pentru ca ciclismul romanesc are nevoie de sportivi cu asemenea ambitie si valoare. Pe langa sosea sau velodrom, imi doresc sa progresam si la trial, mountainbike sau alte ramuri mai putin promovate pana acum” – a punctat Eduard Carol Novak.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel