Două filme românești, premiate la festivalul de film de la Namur

film marti
film marti

"Marţi, după Crăciun" a primit premiul "Bayard d'Or du Meilleur film" la Festivalul Filmului Francofon, de la Namur, iar actorul Mimi Brănescu a primit distincţia "Bayard d'Or du Meilleur comédien". Alături de filmul lui Radu Muntean a participat şi filmul "Periferic", debutul în lungmetraj al lui Bogdan George Apetri.

Scurtmetrajul "Lord" de Adrian Sitaru a primit premiul "Bayard d'Or du Meilleur Court Métrage - Prix François-Bovesse". În competiţia de scurtmetraj a participat şi "Musafirul" de Răzvan Tache Alexandru.Filmul "Marţi, după Crăciun" spune povestea lui Paul Hanganu, interpretat de Mimi Brănescu, care este căsătorit cu Adriana (Mirela Oprişor). Au împreună o fetiţă, o maşină, un apartament şi aparent o relaţie fericită. De şase luni, Paul are o relaţie extraconjugală cu o dentistă. O întâlnire între cele douîă femei îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă. Din distribuţia filmului fac parte Dragoş Bucur, Adrian Văncică, Victor Rebengiuc şi Silvia Năstase.

Scurtmetrajul "Lord", de Adrian Sitaru, spune povestea lui Toni, care urăşte câinii, dar îşi câştigă viaţa adunându-i pe cei pierduţi şi apoi şantajându-le stăpânii, pentru sume de bani. Un pechinez de care nu reuşeşte să scape îl face pe Toni să descopere trezindu-se în el sentimente de care nu se credea capabil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel