Dosarul penal al domnului Mircea Băsescu

Fratele presedintelui s-a prins in lat. Rau de tot. 

A luat 600.000 de euro de la clanul lui Bercea Mondialu', sub pretextul ca, impreuna cu un complice, Cristian Geamanu, cu care este asociat si in comertul cu arme, va cumpara bunavointa unor magistrati. A unor judecatori care urmau sa se pronunte in cauze penale vizandu-l pe Bercea Mondialu'. Ruda sa prin botez. Lucrurile au mers atat de departe, incat, din inregistrarile audio si video puse la dispozitia opiniei publice, rezulta inclusiv implicarea fratelui sau, Traian Basescu, care este, pana la sfarsitul acestui an, presedintele Romaniei. Ce urmeaza?

Cateva fapte sunt indubitabile. Este o certitudine ca Mircea Basescu impreuna cu sotia sa au fost nasii de botez ai nepoatei lui Bercea Mondialu'. Dupa care au intretinut relatii cat se poate de apropiate. A doua certitudine este ca si presedintele Traian Basescu a avut si poate mai are relatii apropiate cu acelasi Bercea Mondialu'. A treia certitudine este ca Bercea Mondialu' este seful unui clan care, intre altele, se indeletniceste si cu camataria. A patra certitudine este ca acest personaj, in urma unor acuzatii grave, se afla dupa gratii. A cincea certitudine este ca, in incercarea de a obtine o sentinta penala mai usoara, membri ai familiei lui Bercea Mondialu' si, in primul rand, fiul acestuia au avut dese intalniri cu Mircea Basescu, care le-a promis, in nume propriu, dar si in numele fratelui sau, presedintele Romaniei, sprijin intr-o incercare de influentare a judecatorilor. A sasea certitudine este ca, in acest scop, s-a vorbit despre necesitatea ca clanul Mondialu' sa achite suma de un milion de euro, dintre care 600.000 au fost platiti si incasati, in doua transe, de 350.000 si respectiv 250.000, de un anume Cristian Geamanu si Mircea Basescu, cei doi fiind de altfel asociati in afaceri cu arme. A saptea certitudine este ca, cel putin la nivel declarativ, Mircea Basescu a incercat sa influenteze justitia, apeland inclusiv la sprijinul fratelui sau, presedintele Traian Basescu. A opta certitudine este ca, in cele din urma, Bercea Mondialu' a fost condamnat pentru faptele sale nu la un an de inchisoare, ci la sapte ani, ceea ce demonstreaza ca magistratii nu s-au lasat influentati. A noua certitudine este ca, in aceste conditii, reprezentantii familiei au facut presiuni pentru a primi banii inapoi si, cu prilejul unei ultime transe incasate, de 10.000 de euro, impotriva baiatului lui Bercea Mondialu' a fost organizat un flagrant, acesta aflandu-se acum dupa gratii. Si, in fine, a zecea certitudine este ca reprezentantii clanului Bercea Mondialu' au inregistrat si filmat peste doua ore de discutii pe aceasta tema cu Mircea Basescu si cu Cristian Geamanu, cateva secvente de acest fel, extrem de elocvente de altfel, fiind depuse la DNA ca suport al unei plangeri penale si aduse la cunostinta opiniei publice incepand de miercuri seara.

Dincolo de cele zece certitudini enumerate succint mai sus, exista si cateva incertitudini. Care pot fi presupuneri sau banuieli. De pilda, am toate motivele sa imi imaginez ca este cu neputinta ca discutiile telefonice cel putin, daca nu si numeroasele intalniri dintre Mircea Basescu si reprezentanti ai familiei Bercea Mondialu', sa nu fi fost monitorizate de serviciile secrete. Serviciul de Protectie si Paza are, sa nu uitam, sarcina de a-l proteja pe presedinte si, in egala masura, de a asigura protectie intregii sale familii. Ceea ce implica si monitorizarea tuturor actelor si faptelor care ar putea fi de natura sa puna in pericol securitatea, dar si imaginea celor carora li se acorda protectie. Este de presupus deci ca SPP a fost in tema cu o parte sau poate cu intreaga telenovela. In la doilea rand, si Serviciul de Telecomunicatii Speciale are obligatia de a proteja legaturile telefonice, ceea ce, din nou, presupune o monitorizare a acestora. Ori, este in afara oricarei indoieli ca au existat dialoguri pe aceasta tema, a obtinerii unei sentinte mai usoare pentru Bercea Mondialu', cel putin intre Mircea Basescu si terte persoane, daca nu cumva si intre Mircea Basescu si fratele sau, presedintele Romaniei. In fine, aceleasi atributii, dar la o scara inca si mai mare, le are Serviciul Roman de Informatii. Este de neimaginat ca aceasta importanta institutie a statului de drept sa fi ignorat natura periculoasa a relatiilor dintre presedinte si respectiv fratele acestuia si clanul Bercea Mondialu'. Si mai ales ca SRI sa nu fi sesizat escaladarea acestei relatii din momentul in care, in urma savarsirii unei fapte penale, Bercea Mondialu' a ajuns dupa gratii.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel