Dincolo de cuvinte. Program complet de Ziua Internațională a Francofoniei

Mai multe evenimente vor marca Ziua Internațională a Francofoniei.

În cadrul programului „Dincolo de cuvinte – Au-delà des mots” organizat în perioada 18 februarie – 20 martie 2022 pentru marcarea Zilei Internaționale a Francofoniei, Muzeul Național de Artă al României invită la următoarele evenimente:

Ghidaje care își propun să pună în evidență acele caracteristici ale artei românești care s-au cristalizat prin contactul și afinitățile cu arta și cultura franceză. 

Joi 3 martie, orele 16:00 și 17:00, Muzeul Colecțiilor de Artă

Vineri 4 martie, orele 16:00 și 17:00, Muzeul Colecțiilor de Artă

Joi 10 martie, ora 16:30, Galeria Națională de Artă Modernă Românească

Sâmbătă 12 martie, ora 11:00, în expoziția „Din opera grafică a lui Theodor Pallady”, Muzeul Colecțiilor de Artă

Duminică, 13 martie, orele 15:00 și 17:00, Galeria Națională de Artă Modernă Românească

Sâmbătă, 19 martie, ora 11:00, în expoziția ‚Parisul lui Pallady”, Muzeul Th. Pallady

Duminică, 20 martie, orele 15:00 și 17:00, Galeria Națională de Artă Modernă Românească

Participarea la ghidaje se face în limita a 15 persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa [email protected], a confirmării locului și prin achitarea biletului de acces în galerie/muzeu/expoziție la fața locului.

Evenimentul „Micul Paris la Paris”

Vineri, 4 martie 2022, ora 18, Sala Franceză a Galeriei de Artă Europeană a MNAR (etaj 2) va avea loc evenimentul „Micul Paris la Paris” - dezbatere despre prezențele culturale și artistice românești la Paris atât în trecutul istoric cât și în ultimii ani.

Invitați: Magda Cârneci, redactor șef al Revistei Arta, fost director al ICR Paris (2007-2010) și Adrian Cioroianu, director al Bibliotecii Naționale a României, fost ambasador al României la UNESCO, Paris (2015-2020).

Participarea la dezbatere se face în limita a 20 de persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa [email protected], a confirmării locului și prin achitarea biletului de 12 lei, la fața locului. Termen limită pentru înscrieri: joi, 3 martie 2022. Evenimentul va fi transmis și online pe pagina de Facebook a MNAR.

„Întâlnire la muzeu” cu Ciprian Mihali

Vineri, 11 martie 2021, ora 18:00, Sala Franceză (etaj 2) a Galeriei de Artă Europeană a MNAR.

„Întâlnire la muzeu” cu Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal și alte șapte țări din Africa de Vest (Burkina Faso, Cabo Verde, Coasta de Fildeș, Gambia, Guineea, Guineea Bissau, Mali), director pentru Europa de Vest al Agenției universitare a Francofoniei, Bruxelles. 

Participarea la întâlnire se face în limita a 20 de persoane, în baza înscrierilor prealabile la adresa [email protected], a confirmării locului și prin achitarea biletului de 12 lei, la fața locului. Termen limită pentru înscrieri: joi, 10 martie 2022. Evenimentul va fi transmis și online pe pagina de Facebook a MNAR.

Concert de muzică barocă franceză

Duminică, 20 martie 2021, ora 19:00, Concert de muzică barocă franceză și muzică veche românească în interpretarea Ansamblului SEMPRE și al Grupului Trei parale, Sufrageria Regală.

Condițiile de participare la concert vor fi făcute publice ulterior, pe pagina de site a MNAR (www.mnar.arts.ro) și pe cea de Facebook

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel