Dezvăluirile Papei despre Iisus riscă să arunce în aer lumea creștină

Înainte de a demisiona din funcția papală, Benedict al XVI-lea a făcut mai multe anunţuri care riscă să arunce în aer creștinătatea  despre venirea Mântuitorului pe Pământ. Dezvăluirile se găsesc în cartea "Iisus din Nazaret: povestiri din copilărie", lansată de curând, dezvăluiri despre care De Ce News a mai scris.

Fostul Suveran Pontif scrie că Iisus Hristos s-ar fi  născut cu câţiva ani mai devreme decât se cunoaşte deoarece călugărul Dionisie cel Mic a făcut o greşeală de calcul de câţiva ani.

 În Biblie nu este specificată data de naştere a lui Hristos. Călugărul Dionisie a avut idei vagi cu privire la vârsta lui Iisus atunci când a făcut calculele, scrie telegraph.co.uk.

 Data naşterii lui Hristos nu este singura controversă pe care a aduce Papa. Acesta spune că în scena tradiţională de naştere a mântuitorului nu au existat boi, măgari sau alte animale. Totodată, Suveranul Pontif mai aduce în discuţie faptul că Iisus s-a născut mai degrabă în Nazaret şi nu în Betleem.

 John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus că cei mai mulţi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul creștin a fost greșit și că Iisus s-a născut mai devreme decât se credea cel mai probabil între anii între 6-4 i.e.n şi nu între anii 7-2 i.e-n aşa cum se ştie.

 "Nu există nici o referire în Biblie despre naştere, tot ce știm este că el a fost născut în timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea că Iisus s-a născut pe 25 decembrie nu poate fi dovedită. Nu se ştie nici măcar sezonul în care s-a născut, dar ideea de a sărbători naşterea în cea mai întunecată perioadă a anului este legată de tradiţiile păgâne şi de solstiţiul de iarnă. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel