Deputat spaniol, cenzurat pe Twitter pentru că a scris că bărbații „nu pot rămâne însărcinați“

Deputat spaniol, cenzurat pe Twitter pentru că a scris că bărbații „nu pot rămâne însărcinați“  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Deputat spaniol, cenzurat pe Twitter pentru că a scris că bărbații „nu pot rămâne însărcinați“ / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Un deputat din Spania, profesor de Drept în același timp, a fost suspendat pe Twitter pentru că a scris că bărbații nu pot rămâne însărcinați.

Twitter l-a cenzurat pe deputatul Partidului Vox, Francisco José Contreras, pentru că a spus: „Un bărbat nu poate rămâne însărcinat”. Deputatul Vox de Sevilla, Francisco José Contreras, a suferit în ultimele ore suspendarea contului său de Twitter din cauza celor scrise. Acesta a spus că rețeaua socială i-a blocat contul timp de 12 ore după ce a publicat un mesaj în care a declarat: „Un bărbat nu poate rămâne însărcinat. Un bărbat nu are uter sau testicule.”

Această afirmație, confirmată de știință prin Biologie, constituie, potrivit Twitter, un mesaj inacceptabil pentru „încălcarea regulilor care interzic comportamentul de incitare la ură”, după cum a dezvăluit profesorul și membrul celei de-a treia forțe politice naționale din Spania.

De asemenea, Twitter i-a amintit lui Contreras că nu îi este permis să comită infracțiuni precum „amenințarea, hărțuirea sau încurajarea violenței împotriva altor persoane din cauza rasei, originii etnice, naționalității, orientării sexuale, sexului, identității de gen, religiei, vârstei, dizabilității sau bolii.” De asemenea, rețeaua socială i-a transmis acestuia faptul că o consecvență în astfel de mesaje îl pot costa suspendarea contului: „Rețineți că încălcările repetate pot duce la suspendarea permanentă a contului dvs“, potrivit Archyworldys.

De curând, Twitter a introdus reguli noi pentru toți utilizatorii. Gigantul big-tech a anunțat o nouă funcție care îi va avertiza pe utilizatori înainte de a posta conținut considerat jignitor de algoritmii companiei californiene. Totodată, Twitter a afirmat că unii vor fi scutiți de reguli prin „ajustări” pentru „a ține cont mai bine de situațiile în care limba poate fi recuperată de comunitățile subreprezentate și folosită în moduri nepericuloase”, potrivit BFM Business.

Se pare că mișcarea Twitter de a utiliza algoritmi pentru a analiza mesajele și a lua măsuri împotriva utilizatorului înainte ca acesta să posteze a fost începută de peste un an. Spre exemplu, în China, algoritmii detectează ceea ce scriu utilizatorii WeChat și vor elimina automat conținutul contradictoriu cu pozițiile guvernamentale (citește mai multe AICI).

VEZI ȘI  - Twitter va întreba utilizatorii de două ori înainte să posteze un răspuns jignitor pe platformă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel