Twitter introduce algoritmi care vor reglementa conținutul înainte de a fi postat. Compania va ține cont de relația dintre 2 utilizatori

Twitter introduce algoritmi care vor reglementa conținutul înainte de a fi postat  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Twitter introduce algoritmi care vor reglementa conținutul înainte de a fi postat / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Twitter a anunțat o nouă funcție care îi va avertiza pe utilizatori înainte de a posta conținut considerat jignitor de algoritmii companiei californiene.

Compania Twitter va introduce reguli noi pentru toți utilizatorii. Gigantul big-tech a anunțat o nouă funcție care îi va avertiza pe utilizatori înainte de a posta conținut considerat jignitor de algoritmii companiei californiene. Totodată, Twitter a afirmat că unii vor fi scutiți de reguli prin „ajustări” pentru „a ține cont mai bine de situațiile în care limba poate fi recuperată de comunitățile subreprezentate și folosită în moduri nepericuloase”, potrivit BFM Business.

Se pare că mișcarea Twitter de a utiliza algoritmi pentru a analiza mesajele și a lua măsuri împotriva utilizatorului înainte ca acesta să posteze a fost începută de peste un an. Spre exemplu, în China, algoritmii detectează ceea ce scriu utilizatorii WeChat și vor elimina automat conținutul contradictoriu cu pozițiile guvernamentale.

„Am început testarea solicitărilor anul trecut, care au încurajat oamenii să întrerupă și să reconsidere un răspuns potențial dăunător sau ofensator - cum ar fi insultele, limbajul agresiv sau observațiile pline de ură - înainte de a-l posta pe Twitter", a anunțat compania pe 5 mai. Potrivit Twitter, care a testat această funcție din vara anului 2020, 34% dintre utilizatorii care au primit alerta și-au modificat tweet-ul sau au decis să nu-l publice.

Compania a menționat că va lua în considerare relația dintre doi utilizatori. De exemplu, dacă două conturi își răspund reciproc des, funcția ar lua în considerare mai întâi natura relației lor. Scopul este de a evita multiplicarea alertelor irelevante.

Există temeri că implementarea de către Twitter a algoritmilor va viza în primul rând conservatorii, mass-media independentă și libertarieni din cauza acelor grupuri vizate în ultima perioadă de către algoritmii rețelelor sociale. Platforma nu numai că l-a interzis pe fostul președinte Donald Trump, dar a interzis în mod sistematic mulți conservatori de pe platformă, James O'Keefe și Project Veritas fiind unele dintre cele mai notabile exemple până târziu, precizează RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel