De ce sunt atât de agresivi câinii de talie mică

Foto: Freepik
Foto: Freepik

De cele mai multe ori, câinii de talie mică şi foarte mică, cum ar fi pomeranienii, sunt mult mai agresivi şi mai vocali decât câinii mari. Care este explicaţia?

Termenul de „câine de talie mică” se potrivește celor care cântăresc mai puțin de 9 kilograme, cum este cazul raselor Dachshund (Teckel), Chihuahua și Russell Terrier.

Potrivit unui studiu publicat în revista academică Applied Animal Behaviour Science, aceste rase par să aibă o tendință mul mai mare de a mușca pe cineva, comparând cu alte 30 de rase evaluate în cadrul aceleiași cercetări. În concluziile studiului, cercetătorii menționează că talia mică a acestor câini îi poate face mai temători și îi poate determina să atace în autoapărare. În consecință, aceste rase mai mici sunt mai predispuse să reacționeze defensiv, pur și simplu pentru că au mai multe motive să se teamă.

Câinii îşi imită stăpânii

E posibil ca reactivitatea acestor animale să fie rezultatul comportamentului proprietarilor lor. Practic, proprietarii de câini de rasă mică sunt adesea prea protectori față de animalele lor, ceea ce face ca acestea să nu socializeze în mod corespunzător sau să nu învețe să reacționeze în cel mai bun mod la situații stresante.

Un alt factor care poate avea un impact considerabil asupra dezvoltării agresivității la câinii de talie mică este legat de evoluția rasei în sine de-a lungul anilor. Faptul că mușcăturile câinilor de talie mică sunt de multe ori mai puțin îngrijorătoare pentru oameni poate avea legătură cu faptul că agresivitatea lor nu a fost niciodată considerată foarte dăunătoare, de aceea a continuat să se repete timp de mai multe generații.

Unele studii au descoperit o legătură între comportamentul agresiv și gena factorului de creștere, care face ca un câine să rămână de talie mică. În comparație cu câinii mari, câinii mici tind să aibă un grad de anxietate mai mare, ceea ce ar putea demonstra că și genetica joacă un rol în comportamentul agresiv al căţeilor sub 10 kg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel