De ce sistemul sanitar a fost, luni, în grevă de avertisment

greva sanitas
greva sanitas

Luni, între orele 8,00 și 10,00, Consiliul Național al Federației SANITAS a decis organizarea unei greve de averitsment, urmând ca din 28 noiembrie să se intre în grevă generală pe termen  nelimitat. Greviștii cer  demisia ministrului Sănătății, liberalul Eugen Nicolăescu. La acțiunea de protest, care s-a desfășurat în toată țara, au aderat și cadre medicale neafiliate Sanitas. În timpul grevei de avertisment s-au asigurat urgențele, iar în unele unități sanitare, cadrele medicale nu au întrerupt activitatea, solidarizându-se cu colegii din restul țării prin purtarea unor brasarde sau cocarde tricolore.

Medicii, asistenții, infirmierele și personalul tehnic din sistemul sanitar au protestat luni, la Cluj, împotriva faptului că, la nivelul guvernului, nu sunt luate toate deciziile de îmbunătățire a condițiilor de muncă, respectiv a salariilor în sistemul sănătății, a declarat liderul Sanitas Cluj, Ștefan Roman.

"Avem semnale că și dintre medicii și asistentele care nu sunt membri ai Sanitas vor adera la această grevă", a declarat Ștefan Roman, care a precizat că sindicatul pe care îl conduce are 5.500 de membri în Cluj, ceea ce reprezintă jumătate din numărul de persoane care fac parte din sistemul sanitar din județ.

Și la Neamț, angajații din sistemul sanitar, membri ai Federației "Sanitas" Neamț au intrat, luni dimineață, în grevă de avertisment, în toate spitalele și policlinicile nemțene.

 Medicii de familie au decis să nu se alăture acestei mișcări de protest, dar susțin revendicările solicitate de greviști.

Personalul medical din județul Mureș a participat, luni, la greva de avertisment fără a înceta activitatea, solidaritatea cu colegii din țară fiind exprimată prin purtarea de brasarde albe, a anunțat Miruna Epure, purtătorul de cuvânt al Sanitas Mureș.

Doar o parte dintre medicii spitalului au ales să facă grevă, majoritatea protestatarilor fiind sindicaliștii de la Sanitas, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel