De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu

Ema Apostu / 26 sep 2019 / 23:24 Salveaza PDF Comentarii

De ce să pui frișcă în carnea de mici. Secretul pe care puțini bucătari îl știu. Acest ingredient surpriză a fost dezvăluit de Radu Anton Roman în cartea “Poveştile bucătăriei româneşti”. Iată rețeta completă de mici.

Ingrediente pentru rețeta de micii

 

- 1 kg carne de vacă (gât, coadă, antricot)

- 500 g carne porc (pulpă)

- 1 vârf de cuţit de chimen pisat

- 1 linguriţă de boia

- 1 linguriţă de cimbru uscat

- 1 vârf de cuţit de ienibahar

- 1 căpăţână de usturoi, sare, piper, după poftă

- 2 linguri de smântână nefermentată (frişcă)

- 4 linguri de supă carne

Cum se prepară micii

 

Se toacă repetat carnea, de 3-4 ori, se sărează, se lasă să respire la rece 5 ore. Se amestecă cu restul bunătăţilor (mai puţin frişca) şi se mai toacă o dată şi iar se lasă o noapte, la rece, potrivit adevarul.ro.

Vezi și: Cu ce poți înlocui ouăle, dacă nu ai, când vrei să faci o prăjitură. Trucul secret al chefilor bucătari

Se freacă cu frişca neîndulcită, îndelung, să se înfoaie, şi se lasă la hodină şi-o noapte. Acum sunt numai buni de jar. Se dau la masa cu pită şi hrean. 

Frișca înlocuiește cu suscces bicarbonatul, dând o consistență pufoasă delicioșilor mici.

Vezi și: De ce să pui votcă în aluatul de plăcintă. Rezultatul este spectaculos! Orice gospodină trebuie să încerce


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24