De ce ar trebui să faci o plimbare după ce mănânci

Efectele pozitive ale exercițiilor fizice asupra sănătății au fost dovedite în repetate rânduri. În ultimii ani, o tendință în creștere în comunitatea de sănătate și fitness a fost aceea de a face o scurtă plimbare după fiecare masă pentru a aduce diverse beneficii.

Efectele pozitive ale exercițiilor fizice asupra sănătății au fost dovedite în repetate rânduri. În ultimii ani, o tendință în creștere în comunitatea de sănătate și fitness a fost aceea de a face o scurtă plimbare după fiecare masă pentru a aduce diverse beneficii, conform Helathline.


Beneficii potențiale


Exercițiile fizice sunt asociate cu multe beneficii pozitive pentru sănătate. Aceasta include mersul pe jos după masă, care are unele beneficii unice proprii.

Poate îmbunătăți digestia


Un beneficiu potențial major asociat cu mersul pe jos după masă este digestia îmbunătățită.

Mișcarea corpului vă poate ajuta digestia prin promovarea stimulării stomacului și a intestinelor, determinând mișcarea alimentelor mai rapid.


În plus, activitatea fizică scăzută până la moderată după masă poate avea un efect protector asupra tractului gastrointestinal.

De fapt, s-a demonstrat că previne boli precum ulcerul peptic, arsurile la stomac, sindromul intestinului iritabil (IBS), boala diverticulară și cancerul colorectal.


Poate ajuta la gestionarea nivelului de zahăr din sânge


Un alt beneficiu notabil al mersului după masă este gestionarea îmbunătățită a zahărului din sânge.

Acest lucru este deosebit de important pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 1 și 2 - afecțiuni care afectează procesarea zahărului din sânge - deoarece exercițiile fizice după masă pot preveni creșterile excesive ale zahărului din sânge, reducând astfel cantitatea de insulină sau medicamente orale necesare.

În timp ce exercițiile după masă au un impact deosebit pentru cei cu diabet, alții pot beneficia și de efectele sale de scădere a zahărului din sânge.

Poate reduce riscul de boli de inima


De zeci de ani, activitatea fizică a fost legată de sănătatea inimii.

Mai precis, exercițiile fizice regulate vă pot reduce tensiunea arterială și colesterolul LDL (rău), reducând în același timp riscul de accident vascular cerebral sau atac de cord.


Puteți imita acest model făcând plimbări de 5 până la 10 minute după mesele principale pe parcursul zilei.


Poate promova pierderea în greutate


Este bine cunoscut faptul că exercițiile fizice joacă un rol major în pierderea în greutate în combinație cu o dietă adecvată.

Pentru a promova pierderea în greutate, trebuie să fii într-un deficit de calorii, ceea ce înseamnă că arzi mai multe calorii decât iei.


Poate ajuta la reglarea tensiunii arteriale


Mersul pe jos după masă poate ajuta, de asemenea, la reglarea tensiunii arteriale într-o anumită măsură.

Mai multe studii asociază 3 plimbări zilnice de 10 minute cu niveluri reduse ale tensiunii arteriale.

În plus, mai multe plimbări de 10 minute pe parcursul zilei par a fi mai benefice pentru scăderea tensiunii arteriale decât o sesiune continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel