Daea, date îngrijorătoare: ”S-au îndesit și au devenit mai agresive”

Petre Daea
Petre Daea

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a dat date îngrijorătoare în emisiunea ”Exces de Putere” la Antena 3. 

”În primul rând, nu am ignorat niciodată datele meteorologice și mai ales pe știința de caz, cunoscându-se climatic care este situația din România. În partea de Vest săptămâna trecută am avut tornade, imagini apocaliptice cu acoperișuri căzute, arbori retezați, animale rănite. De asemenea, în partea Moldovei am avut probleme cu combaterea grindinei. Dacă la tornade nu avem ce face, la grindină, săpt trecută, am lansat un program de combatere a grindinei, îmtr-o singură zi s-au tras până la 104 rachete, care au protejat suprafața. (...) Aceste fenome care s-au îndesit și au devenit mai agresive, anul trecut nu am dat mai mult de 50 de rachete. Anul acesta 435 de rachete”, a declarat ministrul Daea. 

În ceea ce privește canicula, Petre Daea a recunoscut că a început să lucreze la un plan amplu pentru sistemul de irigații.

”În Sud am început să lucrăm la sistemul de irigații, este obiectivul major. În România s-a distrus tot la sistemul de irigații. (...) Acum o lună, 15 aprilie, am introdus apă în canale, unde am avut solcitări, în așa fel încât să pregătești terenul și pe fermieri ca să folosească acest sistem pentru a realiza o producție. Am făcut câteva realizări, prima dată când prin decizie politică și act normativ, acum se irigă, apa se duce gratuit. Avem 1320,9 km de canal de apă gratuit. Are surse în Dunăre, Prut, Siret, Olt. Avem angajată o suprafață de la 100.000 anul trecut la aproape 600.000”, a mai spus Petre Daea la Antena 3.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel