Mit sau adevăr: Frunzele de guava te ajută să slăbești

Guava este un copac tropical originar din America Centrală și de Sud, Caraibe și Mexic. Fructul său este oval, în timp ce frunzele sale sunt lungi și verzi vibrant.Deși fructul său este cel mai popular în Occident, frunzele sale sunt, de asemenea, bogate în nutrienți și antioxidanți. De fapt, multe culturi folosesc frunzele de guava ca medicament tradițional pentru diferite afecțiuni.

Guava este un copac tropical originar din America Centrală și de Sud, Caraibe și Mexic. Fructul său este oval, în timp ce frunzele sale sunt lungi și verzi vibrant.Deși fructul său este cel mai popular în Occident, frunzele sale sunt, de asemenea, bogate în nutrienți și antioxidanți. De fapt, multe culturi folosesc frunzele de guava ca medicament tradițional pentru diferite afecțiuni, conform Healthline.com.

Deși frunzele de guava sunt comercializate în mod obișnuit ca un ajutor pentru pierderea în greutate, s-ar putea să vă întrebați dacă studiile științifice susțin această idee.

Cum vă afectează frunzele de guava greutatea


Numeroase site-uri web susțin că ceaiul din frunze de guava te ajută să slăbești. Cu toate acestea, nicio dovadă științifică nu susține această afirmație.


Ce spun studiile


Până în prezent, niciun studiu publicat nu arată că consumul de ceai din frunze de guava sau consumul de frunze de guava favorizează pierderea în greutate.

În timp ce unele studii pe animale sugerează că extractul de frunze de guava ajută la nivelul zahărului din sânge și al colesterolului, aceste rezultate nu pot fi aplicate la oameni și nu implică în mod direct greutatea.

Unii oameni susțin că antioxidanții din frunzele de guava, inclusiv catechinele, quercetina și acidul galic, stimulează pierderea în greutate prin combaterea stresului oxidativ, care este legat de creșterea în greutate.

Cu toate acestea, ceaiul din frunze de guava oferă o cantitate foarte mică din acești compuși. În plus, nicio cercetare nu leagă aportul de antioxidanți din aceste frunze de pierderea în greutate.


Înlocuirea băuturilor dulci cu ceai de guava


Puteți pierde în greutate dacă înlocuiți băuturile bogate în zahăr, cum ar fi băuturile energizante sau sifonul, cu ceai din frunze de guava. O dietă bogată în zaharuri adăugate este asociată cu o creștere mai mare în greutate.


Totuși, același lucru se poate spune despre orice ceai. Lipsesc studii specifice asupra ceaiului de guava.

Cum se prepară ceaiul din frunze de guava


Dacă doriți să încercați frunzele de guava, cel mai bine este să le consumați sub formă de ceai, deoarece frunzele nu sunt comestibile.

Cum să faci ceai folosind frunze de guava uscate.

Adăugați 1–2 lingurițe (2,5–5 grame) de frunze de guava uscate într-un infuzor de ceai.
Adăugați 1 cană (240 ml) de apă clocotită.
Înmuiați timp de 5-10 minute.


Alternativ, puteți face ceai din frunze proaspete de guava.

Spălați 5-10 frunze proaspete de guava sub un jet de apă rece pentru a îndepărta orice murdărie sau reziduuri.
Fierbeți 2 căni (475 ml) de apă pe aragaz, apoi adăugați frunzele.
Reduceți focul și fierbeți timp de 10-12 minute.
Se ia de pe foc și se toarnă lichidul într-o strecurătoare peste o ceașcă sau un castron mare.
Aruncați frunzele.


Puteți găsi frunze de guava uscate sau proaspete în magazinele naturiste.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel