Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Este încărcat cu antioxidanți și diferiți compuși vegetali care vă pot aduce beneficii sănătății. Unii oameni susțin chiar că ceaiul verde poate crește arderea grăsimilor și te poate ajuta să slăbești.
Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi de pe planetă. Este încărcat cu antioxidanți și diferiți compuși vegetali care vă pot aduce beneficii sănătății. Unii oameni susțin chiar că ceaiul verde poate crește arderea grăsimilor și te poate ajuta să slăbești, conform healthline.com.
Frunzele de ceai conțin mulți compuși benefici.
Unul dintre compușii ceaiului verde este cofeina. Deși o ceașcă de ceai verde conține mult mai puțină cofeină (24–40 mg) decât o ceașcă de cafea (100–200 mg), aceasta conține totuși suficientă pentru a avea efect.
Cofeina este un stimulent bine-cunoscut despre care s-a descoperit că ajută la arderea grăsimilor și îmbunătățește performanța la exerciții fizice în numeroase studii.
Studiile arată că bea o ceașcă de ceai verde crește cantitatea de antioxidanți din sânge.
Această băutură sănătoasă este încărcată cu antioxidanți puternici numiți catechine.
Cel mai important dintre acestea este galatul de epigalocatechină (EGCG), o substanță care poate stimula metabolismul.
Pentru a arde grăsimea, corpul tău trebuie mai întâi să le descompună în celulă adipoasă și să o mute în sânge.
Studiile pe animale sugerează că compușii activi din ceaiul verde pot ajuta acest proces prin stimularea efectelor unor hormoni de ardere a grăsimilor, cum ar fi norepinefrina (noradrenalina).
Principalul antioxidant din ceai, EGCG, poate ajuta la inhibarea unei enzime care descompune hormonul norepinefrina.
Când această enzimă este inhibată, cantitatea de norepinefrină crește, promovând descompunerea grăsimilor.
De fapt, cofeina și EGCG - ambele găsite în mod natural în ceaiul verde - pot avea un efect sinergic.
În cele din urmă, celula ta de grăsime descompune mai multă grăsime, care este eliberată în sânge pentru a fi folosită ca energie de către celule precum celulele musculare.
Poate proteja creierul
Ceaiul verde nu numai că poate îmbunătăți funcția creierului pe termen scurt, dar îți poate proteja și creierul pe măsură ce îmbătrânești.
Boala Alzheimer este o boală neurodegenerativă comună și cea mai frecventă cauză de demență la adulții în vârstă.
Boala Parkinson este o altă boală neurodegenerativă comună și implică moartea neuronilor producători de dopamină din creier.
Mai multe studii arată că compușii catechinei din ceaiul verde pot avea diverse efecte protectoare asupra neuronilor, scăzând riscul de demență.
Antioxidanții pot reduce riscul unor tipuri de cancer
Cancerul este cauzat de creșterea necontrolată a celulelor. Este una dintre principalele cauze de deces din lume.
Cercetările au arătat că daunele oxidative pot duce la inflamație cronică, care poate duce la boli cronice, inclusiv cancere. Antioxidanții pot ajuta la protejarea împotriva daunelor oxidative.
Ceaiul verde este o sursă excelentă de antioxidanți puternici.
Conține compuși bioactivi sănătoși
Ceaiul verde este mai mult decât o simplă băutură hidratantă.
Planta de ceai verde conține o gamă de compuși sănătoși.
Acesta este bogat în polifenoli, care sunt compuși naturali care au beneficii pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și ajută la combaterea cancerului.
Ceaiul verde conține o catechină numită epigalocatechin-3-galat (EGCG). Catechinele sunt antioxidanți naturali care ajută la prevenirea deteriorarii celulelor și oferă multe alte beneficii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu