Cum se manifestă boala provocată de trimiterea mesajelor pe mobil

„WhatsAppita" este noua boală provocată de numărul mare de ore petrecute trimiţând mesaje pe telefonul mobil. Diagnosticată de un medic spaniol, denumirea vine de la aplicația de pe mobil pentru trimiterea mesajelor. 

Boala a fost diagnosticată la o tânără de 34 de ani, însărcinată în 27 de săptămâni, de medicul Ines Fernandez-Guerrero, de la spital universitar din Granada.

Femeia a ajuns la spital într-o dimineaţă, plângându-se de dureri puternice în ambele încheieturi, deşi nu făcuse vreun efort fizic, scrie Daily Mail.

După o scurtă discuţie cu pacienta, medicul a aflat cauza afecţiunii. Tănăra primise multe mesaje pe mobil prin aplicaţia WhatsApp şi, într-o singură zi, a vrut să răspundă la toate, pentru că erau felicitări trimise cu ocazia Crăciunului.

Astfel, ea a stat cu telefonul mobil în mână timp de aproximativ 6 ore, ca să trimită mesaje. În acest timp, şi-a mişcat mereu ambele degete mari, fapt care a provocat acele dureri puternice.

Diagnosticul pus de medic a fost „WhatsAppită". Femeia a primit analgezice şi doctorul i-a interzis să mai folosească telefonul mobil.

Ines Fernandez-Guerrero spune că aceasta este cea mai recentă boală provocată de folosirea excesivă a tehnologiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel