Cum scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie. Trucuri eficiente

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să scapi de mirosul neplăcut de prăjeală din bucătărie, trebuie să știi că există câteva trucuri care te pot ajuta. Iată ce ai de făcut.

Cum scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie

Vei avea nevoie de o cratiţă, în care va trebui să pui o parte apă şi 4 părţi oţet. Pune-o pe foc şi las-o să fiarbă timp de 15 minute, pentru ca oţetul să înceapă să absoarbă mirosurile din bucătărie. Experţii spun că poţi face acest lucru chiar în timp ce prăjeşti cartofii sau carnea în alte tigăi sau cratiţe, scrie cumsa.ro.

Totuşi, nu uita că particulele de ulei care răspândesc mirosul de prăjeala din bucătăria ta se vor depune şi pe pereţi, mobila sau tapiţerii. Aşadar, vei mai avea nevoie şi de o soluţie pe care să o pulverizezi pe toate acele suprafeţe. Foloseşte aceeași soluție pentru a face o soluţie cu care să ştergi pereţii, mobilă, dar şi tapiţeria.

Nu uita nici de bicarbonatul de sodiu. Foloseşte 2-3 boluri, iar în fiecare pune 100 de grame din acel praf alb. Apoi, pune-le prin bucătărie, pentru a te asigura că mirosul va fi absorbit. Poţi folosi şi cărbune pe care-l pui într-o pungă de hârtie şi pe care o poţi lăsa în bucătărie până ce mirosul va dispărea.

De asemenea, poți pune o cratiţă cu apă pe foc în care vei adăuga o lingură cu extract de vanilie sau una cu ulei esenţial precum cel de lavandă, iasomie, mentă piperată, eucalipt sau muşeţel. Lasă conţinutul să fiarbă timp de 30 de minute sau chiar o oră.

Cum scapi de mirosul urât din frigider

De asemenea, dacă vrei să scapi de mirosul urât din frigider, poţi pune acolo o tăviţă cu boabe de cafea, acestea având puterea de a prelua mirosul neplăcut şi de a îl face să dispară. Este important ca celelalte produse din frigider să fie depozitate în cutii închise ermetic, acestea putând prelua la rândul lor mirosul de cafea. Şi un pahar plin cu oţet ar putea avea acelaşi efect. De asemenea, cărbunele activ şi bicarbonatul de sodiu mai au proprietatea de a absorbi mirosurile neplăcute.

Pentru a menține un aer proaspăt în frigider, depozitează alimentele în recipiente care se închid ermetic. De asemenea, este important să ştergem rafturile şi sertarele unui frigider în fiecare săptămână, în timp ce igienizarea completă a frigiderului trebuie îndeplinită o dată la o lună. Dezinfectarea şi curăţarea constantă a frigiderului sunt metodele cele mai eficiente de a preveni şi de a elimina mirosurile neplăcute de la interior.

Vezi și: Cum scapi de respirația neplăcută după ce mănânci usturoi. Metode naturale

Cum scapi de muște. Soluții 100% naturale care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel