Cum scapi de respirația neplăcută după ce mănânci usturoi. Metode naturale

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pixabay

Dacă ai mâncat usturoi și vrei să scapi de respirația urât mirositoare, ai câteva variante la îndemână.

După ce ai mâncat usturoi, ar trebui să bei apă. Respectă acea jumătate de oră după ce ai terminat masa. Apa are rolul de a spăla eventualele rămăşiţe de usturoi și stimulează şi producţia de salivă, lucru care ajută la îndepărtarea bacteriilor responsabile de miros, potrivit cumsa.ro.

Va trebui să te speli pe dinţi și să foloseşti şi aţa dentară. Astfel, vei reduce numărul bacteriilor din gură şi vei elimina o parte din acel miros. Nu uita să cureţi foarte bine şi limba, deoarece este locul unde o mulţime de bacterii rămân. Apa de gură te va ajuta în eliminarea mirosului.

Ar fi bine să mănânci şi fructe sau legume care ajută la îndepărtarea mirosului de usturoi din gură, cum ar fi: mere, spanac verde sau salată verde. Și oţetul de mere ajuta la eliminarea mirosului de usturoi.

Mai poţi mânca şi frunze de pătrunjel. Curăță cavitatea bucală şi maschează mirosul de usturoi. Poţi încerca şi frunzele de mentă. De asemenea, mai poţi bea un pahar cu lapte. Grăsimile vor dizolva acei compuşi volatili ai usturoiului. Poţi încerca şi o cană de ceai verde. Studiile au arătat că acesta este foarte eficient. Şi limonada poate neutraliza mirosul de usturoi din gură.

Vezi și: Cum scapi de mirosul urât din frigider. Trucuri și sfaturi utile

Lămâia contribuie la eliminarea halenei. Faceţi o soluţie dintr-o lingură de suc de lămâie şi o cană cu apă şi clătiţi gura de mai multe ori pe parcursul unei zile, potrivit petitchef.ro.

Și bicarbonatul de sodiu este recomandat. Într-un pahar cu apă caldă, se amestecă o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi una de sare de mare şi se clăteşte gura de mai multe ori pe zi. Presărat pe periuţa de dinţi şi prin frecarea limbii şi a dinţilor ajuta cu succes la eliminarea mirosului.

Castraveţii şi ţelina sunt două dintre legumele ce pot să vă scape de mirosul neplăcut provocat de consumul de ceapă şi usturoi. Seminţele de floarea soarelui se pare că ajută şi ele la eliminarea instantanee a halenei. Mestecaţi-le după masă.

Vezi și: Cum scapi de aburirea oglinzii din baie. Trucuri banale și eficiente

Cum scapi de muște. Soluții 100% naturale care funcționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel