Cum să alegi crema de plajă potrivită

sunblock
sunblock

Soarele este bun pentru pielea ta, dar nu în condiţiile în care stai foarte multe ore la plajă în intervalul orar în care nivelul radiaţiilor solare este foarte ridicat şi nociv.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că în jur de 65.000 de persoane mor anual din cauza unei expuneri prelungite la soare care determină dezvoltarea cancerului de piele. Melanomul este forma cea mai agresivă a cancerului de piele. De aceea trebuie să iei măsurile de precauţie în special pe perioada verii şi să fii atentă la eventualele leziuni care pot să apară pe piele sau la modificările pe care le pot suferi aluniţele. Iar dacă ai în familie cazuri de melanom malign este recomandat să consulţi medicul dermatolog măcar o dată pe an.

"Pielea nu uită nicio rază de soare, deci expunerea la raze ultraviolete trebuie privită cumulativ", atenţionează Conf. dr. George Sorin Ţiplică, directorul executiv al Societăţii Române de Dermatologie. De aceea este esenţial să folosim cremele cu protecţie solară la fiecare contact prelungit cu soarele.

Citeşte mai multe pe eva.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel