Cum poți păstra bradul de Crăciun natural pentru mai mult timp, în casă

foto: Freepik
foto: Freepik

Ți-au luat deja sau urmează să cumperi un brad Crăciun natural pe care să-l împodobești de sărbători. Vrei să știi cum să-l păstrezi proaspăt și verde pentru mai mult timp? Iată câteva sfaturi.

Există câteva metode practice pentru a păstra bradul de Crăciun proaspăt și verde pe o perioadă mai lungă, potrivit celor de la goodhousekeeping.com:

Crestătura în tulpină: Dacă achiziționezi un brad proaspăt de la o plantație sau un centru de grădină, cere să ți se taie o bucată subțire de pe tulpină înainte de a-l aduce acasă. Acest lucru îmbunătățește absorbția apei. La fel și dacă-l iei din supermarket: poți ruga vânzătorul să-i facă pe trunchi o crestătură de mici dimensiuni pentru o mai bună hidratare.

Vas cu apă la bază: După ce ai tăiat partea de jos a tulpinii, așează bradul într-un suport special plin cu apă. Asigură-te că nivelul apei este întotdeauna deasupra tăieturii tulpinii pentru a preveni uscarea.

Umiditate crescută: Un alt mod de a menține bradul proaspăt este să îi creezi un mediu umed. Poți pulveriza adesea frunzele cu apă sau să așezi o tavă cu apă în apropierea acestuia.

Evitarea surselor de căldură: Plasează bradul departe de sursele de căldură precum caloriferele, radiatoarele, sobele sau aparatele de încălzire. Căldura excesivă poate accelera uscarea bradului.

Cât mai departe de fereastră: Redu expunerea bradului la sursele de lumină directă a soarelui. Lumina excesivă poate afecta negativ durata de viață a bradului.

Renunță la luminițele cu bulb mare: Dacă folosești beculețe mari pentru decor, asigură-te că acestea nu produc căldură în exces, deoarece asta poate afecta bradul. Optează pentru instalațiile cu leduri de mici dimensiuni, ideale fiind cele de tip "mărgele" cu "bobițe de lumină".

Respectarea acestor sfaturi te va ajuta să menții bradul de Crăciun proaspăt și frumos pe durata sezonului sărbătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel