Cum au votat liberalii în şedinţa BEx privind viitoarea coaliţie - SURSE: Liderii care vor alianţă cu PSD

PNL
PNL

Surse politice au anunţat cine sunt liderii PNL care vor alianţă cu PSD în viitoarea coaliţie, dar şi cine vrea refacerea coaliţiei cu USR şi UDMR.

Conform surselor citate de Antena 3, Lucian Bode şi Emil Boc, lideri PNL din Ardeal, dar şi Gheorghe Flutur, preşedintele PNL Suceava, sunt cei care au susţinut necesitatea intrării la guvernare alături de PSD. Principalul motiv este formarea unei majorităţi confortabile pentru viitorul Guvern. 

Surse Realitatea Plus spun că următorul premier desemnat, ce ar urma să fie propus în urma unui vot în BPN al PNL, ar fi chiar Lucian Bode, astfel cristalizându-se o majoritate cu PSD, susținută și de Florin Roman, pentru o majoritate confortabilă.

Florin Roman a şi anunţat posibilitatea alianţei cu PSD 

"Le-am prezentat colegilor mei aceste calcule. O alianţă PNL-USR-UDMR ar însemna 224 de voturi. Practic, cu votul colegilor de la minorităţile naţionale ar fi o maoritate la limită. Pe cealaltă variantă sunt 157 voturi PSD, 120 PNL şi 30 UDMR, ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă, care ar permite discuţii mai mult decât serioase inclusiv pentru o revizuire a Consitituţiei", a declarat Florin Roman la Antena 3.

Cine vrea refacerea coaliţiei cu USR 

Aceleaşi surse spun că cei care îşi doresc refacerea coaliţiei cu USR sunt Dan Vîlceanu, secretarul general al partidului, şi nimeni altul decât Florin Cîţu, premierul interimar. Ba mai mult, acesta ar fi dispus chiar să renunţe şi la nominalizarea sa ca premier, pentru a reface coaliţia cu partidul condus de Dacian Cioloş. Sursele Antena 3 mai spun şi că preşedintele Klaus Iohannis a contactat mai mulţi lideri PNL înainte de BEx pentru a-i informa despre decizia luată de Nicolae Ciucă (n.r. depunerea mandatului) şi pentru a le cere să negocieze cu PSD formarea unei noi majorităţi.

Florin Cîțu a anunțat, luni seară, că ”BEx i-a propus premierului desemnat, domnului Nicolae Ciucă, să depună mandatul, a fost o decizie a BEx. A doua decizie a fost de a propune, mâine, BPN-ului, ca PNL să flexibilizeze mandatul și să înceapă negocieri cu toate forțele democratice din Parlamentul României, pentru formarea unei majorități.”

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel