Cum arată cel mai performant submarin nuclear din lume - GALERIE FOTO

Marina americană a lansat la apă cel mai  performant submarin nuclear din lume. USS North Dakota face parte  din clasa Virginia şi este primul submarin din "lotul" Block III, din care fac parte submarinele cu cele mai noi upgrade-uri tehnologice.

Chiar dacă nu are capacitatea de a transporta  tot atâtea rachete nucleare ca submarinele din clasa Ohio, noul submarin din clasa Virginia poate lansa rachete de croazieră, poate participa la operaţiuni speciale datorită vitezei foarte mari de deplasare de 46 de km/oră  şi poate conduce vaste operaţiuni de supraveghere, conform Business Insider.

 SUA vor produce două astfel de submarine nucleare pe an, pe care le vor adăuga flotei de 11 submarine folosite, deja, de marina americană.

 Primul submarin din clasa Virginia a fost lansat la apă în urmă cu opt ani. De atunci au fost fabricate doar nouă astfel de submarine nucleare.

 Un submarin din clasa Virginia are lungimea de 115 metri,  necesită cinci ani pentru a fi fabricat şi costă 2,4 miliarde de dolari, iar intretinerea anuală 50 de milioane de dolari. Ele pot opera foarte aproape de țărm, putându-se scufunda până  la o adâncime maximă de 487 de metri. Submarinele Virginia au un echipaj format din 130 de marinari, care deservesc 12 compartimente pentru rachetele de croaziera și patru pentru torpilele de 533 de milimetri.

 Ele pot fi dotate cu aproximativ 40 de rachete de croaziera Tomahawk, rachete anti-nave, anti-submarine și 48 de torpile Mark. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel