Cui trebuie să-i mulțumească blocații de pe Valea Prahovei

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ


Dacă ai luat țeapă la un hotel te vei mai duce acolo și anul viitor? Iată că există destui care merg să stea o zi în propria mașină, ca într-un hotel, deși au mai luat țeapă pe Valea Prahovei și anul trecut și acum doi ani.

De ce nu merg la schi în Maramureș, la Sibiu sau în Bucovina,  de ce nu rămân în mall-urile din București, dacă tot nu schiază, că pot mânca și bea în restaurantele din Capitală? Nu e treaba mea, fiecare cu plăcerea lui. Matematic, ca la testele PISA, câteva zeci de mii de oameni se duc în fiecare sezon să participe la blocajul de pe Valea Prahovei, se miră de înghesuială și înjură că nu e autostradă. Cel puțin 5 ani nici nu va fi, asta dacă pornește șantierul pe 6 ianuarie, odată cu lucrările la metroul din Drumul Taberei.

Cu trenul ai face  o oră și jumătate până la Sinaia. E drept că nu poți căra tot șifonierul și trebuie să mergi 25 de metri pe propriile picioare, de la gară la taxi. Și, de altfel, nici nu se găsesc bilete. De asta, cei care au plăcerea statului în mașină pe Valea Prahovei trebuie să-i mulțumească lui Orban. Dintr-o trăsătură de condei, guvernul a renunțat la 500 de milioane de euro, bani cu care ar fi putut cumpăra cel puțin 30 de trenuri cu 10 vagoane. În 2020, fără să aștepte cinci ani contestațiile la licitații și procesele cu ong-urile de protejat broaște. La Revelionul următor puteau duce 30.000 de oameni, în plus, la Predeal. Desigur, guvernarea s-a gândit la industrie, la creșterea economică, atunci când a ușurat povara petroliștilor. De ce să injectezi 500 de milioane de euro în industria din țară, care produce vagoane  și a reînceput și producția de locomotive?

 Mai bine să arzi gazul în ambuteiaj, că tot nu va ține mult ieftinirea benzinei!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel